SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Hardware - Software - Mobilna telefonija kao i što sam naslov kaže... sve vesti iz sveta mobilne telefonije, kompjutera i interneta će naći mesto ovde...

Reply
Old 18-06-2012   #1
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default Kako spustiti iPad 06.15 baseband na iPhone 3 i 3GS

Posle vise od dve godine konacno je mukama dosao kraj.
Usled trazenja resenja za otkljucavanje iPhona na svim mrezama, korisnici iPhona su bili prinudjeni da ubacuju iPad-ov baseband 06.15 i tako koriste telefon.
Medjutim,za tim basebandom su gubili mogucnost koriscenja GPS navigacije i slicnih programa koji su zahtevali GPS konekciju.
Dev-Team se se potrudio da konacno i to resi i uspeli su,kao i u svemu do sada.

Uskoro postavljam tutorijal kako da se uradi, nije nista komplikovano.
Da napomenem jos da je program za ovo Redsn0w 0.9.14b1


Potrebno je:

1.) Redsn0w 0.9.11b4
Verzija za MAC
Code:
https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_mac_0.9.11b4.zip?attredirects=0&d=1
Verzija za WIN
Code:
https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.11b4.zip?attredirects=0&d=1
2.)iPhone 3G ili 3GS sa vec instaliranim 06.15.00 Basebandom (Settings/General/About/Modem Firmware - Tu vam se nalazi verzija Basebanda)
3.)iTunes
Code:
http://www.apple.com/itunes/download/
4.)Da znate koja vam je verzija iOS-a
5.)Oficijelni iOS na kome ste trenutno
Code:
http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
Da zapocnemo:
Povezite iPhone na racunar (ukljucen)
Raspakujte i pokrenite Redsn0w

Idite na Extras/Select IPSW
Nadjite i izaberite Oficijelni iOS kog ste preuzeli
Idite nazad i kliknite na Jailbreak
Ako vam kaze da je iPhone vec Jailbreakovan, kliknite na OK i idite opet na Jailbreak

Ako vec imate Cydiu, destiklirajte je.
Stiklirajte opciju "Downgrade from iPad Baseband"
Idite na Next

Ubacite iPhone u DFU mod:
-Ugasite ga (slide to power off)
-Drzite Home + Power 10 sekundi
-Pustite Power i drzite Home dok racunar ne prepozna iPhone.

Onda kliknite na Next

Kad se pojavi na telefonu "Flashing Baseband" ne dirajte iPhone, samo ga ostavite, radice duze vreme.
Telefon ce se restartovati.


Ako vam kasnije ne nadje mrezu, onda obrisite Ultrasn0w i Mobile Substrate, i instalirajte ih opet (Prvo Mobile Substrate pa Ultrasn0w)

I to je to, vas iPhone je na 05.13.04 Basebandu.


Evo i video



Izvor: Biznisklub.com
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM





Last edited by iSelektor; 19-06-2012 at 03:03..
STRANAC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Old 18-06-2012   #2
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default

Znaci onima sto nisu radile notifikacije ili su radile samo do pola, ce imati sad sve otvoreno

I ti bruda isto... radice ti navigacija
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2012   #3
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Ma odma proradila, evo i po kuci me navodi ...
__________________
Pravila postoje da bi ih krsili - Brend postoji da bi ga kopirali !
www.sjenica.com - www.biznisklub.com





Ove moje ruke, zavezane za te, ne daju mi da te ostavim. Bilo gdje da krenem
sa pameti skrenem, mogu samo tebi da se vratim...

Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2012   #4
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default

a uradio si vec?

E odlicno... Imam i ja jedan iPhone u BG kome ne radi GPS. Zanimljivo radi na primer viber i twitter a whatsapp notifikacija ne radi!

Jel tebi sada radi i whatsapp notifikacija?
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2012   #5
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Ma salim se, nisam jos probao al probacu.. Mada rece mi jedan dobar co'ek da ce da radi ...
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2012   #6
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

dodato uputstvo i video za postupak rada...
STRANAC is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
0615, 3gs, baseband, ipad, iphone, kako, spustiti


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:53. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)