SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Aktuelna desavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Reply
Thread Tools Search this Thread Oceni temu
 
Old 28-06-2008   #1
Prijepoljka
Moze Biti Samo Jedan
Prijatelj
 
Prijepoljka's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Marakana Sever
Posts: 2,314
Default Danilo Ikodinovic

Quote:
Najvažniji meč Dače Ikodinovića
Subota, 28. jun 2008. 13:39

Nedavno je odigrao i 300. meč za nacionalni tim, osvajao je svetske i evropske trofeje, ali Danilo Ikodinović sada igra najvažniju utakmicu u životu.

Ikodinović je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u petak uveče, kada je iz Beograda krenuo sa treninga reprezentacije u Novi Sad. Svojim motorom udario je u vozilo koje mu je dolazilo iz suprotnog pravca.

Operacija je trejala čak osam časova (od petka u 21 sat do subote ujutro u 5 časova), a Ikodinović ima povrede glave i krvnih sudova ruke.

"Ikodinović se nalazi na intenzivnoj nezi, stanje mu se stabilizovalo, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Trenutno je bez svesti i priključen je na aparate. Prognoze su vrlo nezahvalne u ovom trenutku", izjavio je načelnik novosadske Klinike za urgentnu hirurgiju Zoran Đermanov.

Noć u novosadskoj bolnici su pored porodice i prijatelja proveli i brojni vaterpolo radnici na čelu sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Veliborom Sovrovićem, članovi stručnog štaba sa selektorom Dejanom Udovičićem, kao i reprezentativci koji su odmah došli u Novi Sad čim su čuli šta se dogodilo.

Povređen je i vozač drugog automobila, ali su njegove povrede lakše prirode.

Uz Daču Ikodinovića je cela Srbija, ali i njegovi prijatelji u inostranstvu. Mnogi sajtovi u Hrvatskoj (hrvatski www.crowaterpolo, www.sportnet.hr, www.vecernji.hr) objavili su informaciju o nesreći koju je doživeo, a specijalizovani italijanski vaterpolo sajt www.waterpolonline.com poslao je i poruku: "Napred, Danilo, uz tebe smo!"
Vest sa monda.


Napred, Danilo, uz tebe smo!!!!

__________________

Prijepoljka is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Old 28-06-2008   #2
ado
Registrovan
Dobar
 
ado's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,536
Default

E bas steta, bio je najbolji vaterpolista Srbije, nadam se da ce biti i dalje ...........
__________________
www.sandzak-sport.com
ado is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008   #3
Prijepoljka
Moze Biti Samo Jedan
Prijatelj
 
Prijepoljka's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Marakana Sever
Posts: 2,314
Default Ikodinović otvorio oči!


Utorak, 1. jul 2008.

Srpski vaterpolista Danilo Ikodinović otvorio je oči na poziv lekara novosadskog Kliničkog centra "Vojvodina", gde se oporavlja od teških povreda zadobijenih prošle nedelje u saobraćajnom udesu.

Načelnik tog centra Zoran Đermanov rekao je novinarima da Ikodinović reaguje na pozive medicinskog osoblja, kada je u režimu takozvane "plitke anestezije".

"Ikodinovića i dalje držimo na aparatima, ali kada je anestezija plića, on na naše pozive otvara oči, pomera nepovređenu levu ruku, kao i noge. To su za nas izuzetno ohrabrujući znaci", naveo je Đermanov.

S obzirom na težinu povreda koje je pretrpeo Ikodinović, lekari uprkos znacima poboljšanja njegovog stanja ipak imaju dozu rezerve.

"Skup povreda koje je pretrpeo mogu i u kasnijem periodu da izazovu komplikacije. Ne možemo da tvrdimo da se skroz izvukao iz životne opasnosti", istakao je Đermanov.

Po njegovom mišljenju, oporavak Ikodinovića trajaće duže vreme.

"On mora biti duži period u fazi intenzivne terapije i oporavka, da bismo bili 100 odsto sigurni da njegovo stanje ide uzlaznom putanjom. Tek tada ćemo ga probuditi iz anestezije. Posle buđenja uradićemo neurološku procenu da bismo videli da li ima i, ako ih ima, u kojoj meri postoje određena neurološka oštećenja, kao posledice te povrede", konstatovao je Đermanov.

Danilo Ikodinović nastradao je u saobraćajnoj nesreći 27. juna uveče, u blizini Kaća, na putu koji vodi od Zrenjanina ka Novom Sadu.

Tom prilikom zadobio je teške povrede nadlaktice desne ruke, pokidavši krvne sudove i živce, a zadobio je i razderotine po nogama.

Policija je saopštila da se nesreća dogodila kadaje Ikodinović vozeći svoj motor "jamahu" pokušao da obiđe traktor koji je vukao prikolicu, ali je u tom trenutku traktor počeo da pretiče i automobil "zastava koral".

Došlo je do udara posle kojeg je Ikodinović pao na kolovoz sa kacigom na glavi, a "jugo" udario u traktor sa cisternom.

Vozač "juga" Perica D. (25) prošao je tom prilikom sa lakšim povredama, dok je vozač traktora Miroslav K. (33) ostao nepovređen.

(Srna, foto: MN Press)
Prijepoljka is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
danilo, ikodinovic


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:08. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)