SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Aktuelna desavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Reply
Thread Tools Search this Thread Oceni temu
 
Old 13-01-2008   #381
Daki.
Registrovan
Početnik
 
Daki.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Godine: 32
Posts: 287
Default

Haj ovih novih, svasta se moze cut...
Daki. is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Old 13-01-2008   #382
FerhatDinosa
Gost
 
Posts: n/a
Default

27. mart 2007.
Posjete: Reis Cerić razgovarao sa Tadićem


SRBI I BOŠNJACI TREBAJU DIJELITI ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST


Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić jučer se u Beogradu susreo sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Glavna tema jednoiposatnog razgovora, kojem je prisustvovao i sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić, kao i bivši ministar za ljudska prava Srbije Rasim Ljajić, bio je Objediniteljski sabor IZ Srbije koji se danas održava u Novom Pazaru.

Izgradnja mira


U veoma otvorenom razgovoru, reis Cerić i Tadić iskazali su protivljenje svakom vidu ekstremizma, etničkog ili religijskog, i založili se za pokretanje novog srpsko-bošnjačkog dijaloga, koji treba doprinijeti izgradnji trajnog mira, stabilnosti i tolerancije među narodima na Balkanu.
- U tom smislu veoma je važno da se pitanja iz prošlosti razjasne i ostave iza nas, poštujući žrtve i kažnjavajući zločince - kazao je Tadić.
Reis Cerić kazao je da je izuzetno zadovoljan porukama srbijanskog predsjednika.
Na pitanje koje su to poruke, on je odgovorio da je razgovarano o mnogim pitanjima, ali da je preovladavalo pitanje suživota, dijaloga i komunikacije među narodima u Srbiji, a posebno položaja muslimana i Bošnjaka u ovoj zemlji.
- Nakon svega što se desilo, kao finalizacija raspada Jugoslavije i onoga što će se desiti na Kosovu, sada se jasno vidi da su Slovenci, Hrvati, Makedonci otišli svojim putem. Isto tako otići će i Albanci svojim putem i očito imati svoju matičnu zemlju. Ostali su Srbi i Bošnjaci da dijele prostor, historiju i zajedničku budućnost. Mislim da nakon svega ovoga treba da budemo mudri i da se ne razdvajamo već da nađemo način za suživot uz poštovanje svih naroda. Ja sam htio prenijeti to osjećanje mnogih Bošnjaka i da kažem da je jedino stabilna i snažna IZ na Balkanu, a posebno u Sarajevu i Srbiji, garancija mira i suživota i stabilnosti. Oni koji misle da je IZ slaba i razjedinjena i da je to korist za njih, varaju se - poručio je reis Cerić.

Nametanje volje


Govoreći o objedinjavanju IZ Srbije, reis Cerić je kazao da su se on i Tadić veoma dobro sporazumjeli.
- Obostrano smo čuli i naučili neke stvari koje nam do sada nisu bile poznate. Ja sam uvjeren da će IZ u Srbiji biti jedinstvena i da će svako u ovoj zemlji dobiti ono mjesto koje zaslužuje. Pitanje IZ treba biti stvar volje većine muslimana u Srbiji, a nikako nametanje bilo čije volje iz bilo kojeg centra, uključujući i Sarajevo - istakao je reis Cerić.
On je pojasnio da je delegacija Rijaseta u Srbiji kako bi se na licu mjesta uvjerila u poštivanje ljudskih i vjerskih prava, te da će napraviti izvještaj za međunarodne institucije koje već duži period traže mišljenje IZ.
- Ja se nadam da ću nakon ova dva dana posjete Srbiji moći dati pozitivnu ocjenu - naglasio je reis Cerić.


Moze, moze se dosta cuti. A i vidjeti isto o ti "stari" od 16 godina
  Reply With Quote
Old 13-01-2008   #383
liliput
Registrovan
Dobar
 
liliput's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IZMIR
Godine: 40
Posts: 1,759
Default

pa ti nisi dobro.sta tebe zanima kolko ko ima godina i posecivat ovaj forum nije vucarenje.pazi malo ima ovde dosta kome su sestre uclanjene.razmisli malo pa pisi onda
__________________
Save water,drink BEER
liliput is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #384
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,500
Default

@Ferhatu

Dosada sam cutao, ali mislim da je doslo vrijeme gde ja moram da dignem pravo glasa!
Tebe ne treba da interesuje gde se ko i sa cime bavi, a te tvoje termine tipa vucaranje, mozes da koristis u svojoj kuci, kad vidis svoje zene u kuci da nesto rade a tebi nije po volji!!!
Opominjem te javno, nemam nista protiv dok pises tvoje stavove, ali kada pocnes da vredjas direktno clanove onda ce doci do kocenja sa moje strane...
Prema tome, ja bi te zamolio da prestanes sa tim, cak i da se izvines... Nisam ti ja kriv, sto nisi istog misljenja sa ostalima ili politicarima ili sta ja znam u vezi cega vi pisete!!!
Ali ovaj forum i nas (mene) neces prozivati nekim izrazima i terminima tipa gore navedenog!!!
Drugarski ti savet dajem, pisi ali ne vredjaj!

Pozzz Tahirovic
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #385
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,500
Default

Pozdrav za Minhen!!!
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #386
mersija
Registrovan
Domaćin
 
mersija's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Landskrona
Godine: 50
Posts: 6,463
Default

Vjerujte da nemogu da ostanem ravnodusna a da posle ovog "poslednjeg"nadam se,posta ovog @FDinosaur-usa,kojim vrijedja ne samo nama drage dvije NASE CLANICE ovog naseg Sjenickog foruma,vec sve nas,zamolim nase Administratore da stvarno malo vise povedu racuna o "ovakvoj"vrsti ljudi,ako se posle ovoga moze za nekoga ovakvog, reci da je "covjek".Dragi,@FD,vrati se tamo odakle si i dosao.Sellam za sve clanove foruma,moje Sjenicake,a i one koji nisu Sjenicaci ,ali imaju zdravu"pamet".
mersija is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #387
FerhatDinosa
Gost
 
Posts: n/a
Default

Opa, siri se grupa afz-a na ovom forumu (antifasistickog vijeca zena). Mislim, prijedlog da je pametnije sukati pite vam i dalje ostaje otvoren (naravno, ovaj komentar ce da se brise, a prijethodni, u kome sam ja nazvan dinosaurusom, kao ni oni gdje se meni spocitava da stavljam filmove bolesnih mozgova, a jos i zloupotrjebljavam Ajete, koji jasno govore na tim mjestima o toj i takvoj vrsti ljudi)
  Reply With Quote
Old 13-01-2008   #388
Crni Gruja
The Beast
Domaćin
 
Crni Gruja's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pekarska Mahala
Godine: 41
Posts: 4,853
Default

Mustafa, mi ovde ima clanova ne samo iz sjeniced, nego i iz drugih gradova sandzaka koji se savrseno uklapaju, i ciji se komentari ne brisu. Ali sa onakvim komentarima neces moci da prodjes ni na kojem forumu pa ni na ovom, pa da si iz samog centra Sjenice. To sto drugi ne dijele tvoje misljenje je nesto sasvim normalno, i moras na to da se naviknes. 31 ti je godina, cudno da to nisi dosad shvatio. Ali onakvi napadi ne lice na jednog coveka (da tako kaze zenskoj osobi), a pogotovo ne lice coveku tvojih godina.
Crni Gruja is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #389
FerhatDinosa
Gost
 
Posts: n/a
Default

A ne, nego lici njima da ovuda pominju jednog razvratnika, za kojeg postoje svjedocenja kako je pretukivao svoju zenu (kad je cak i sica reagovala i trazila reakciju organizacija za ljudska prava, zato sto je ta zena izmedju ostalih i strani drzavljanin), pa onda "zenjenje" njegovo drugo (u 6-om mjesecu trudnoce). Pa pominjanje njegovog nasilnickog i bludnog imena je vrijedjanje dostojanstva svake casne i normalne zene (ne samo muskarca), ali vi to ne zelite cuti, vi samo znate za neki "moral" kad drugog trebate napasti i spocitati mu to
  Reply With Quote
Old 13-01-2008   #390
Crni Gruja
The Beast
Domaćin
 
Crni Gruja's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pekarska Mahala
Godine: 41
Posts: 4,853
Default

Uporno ti meni pricas kako ja branim tog Zukorlica. Reko sam ti Xputa do sad da je meni stalo do stare IZ, a sto se tice i Zukorlica i Zilkica, eto ti ih, pa radi sa njima sta hoces mene ne zanimaju ni jedan. Jednostavno IZ nije mesto u Beogradu nego u Sarajevu. I nemozes me nicim ubedit u suprotno, ni ti ni bilo ko drugi.
Crni Gruja is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #391
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Eto u postu nema nijedna vulgarna rijec i ostace,mozes da pises protiv muftije to ti niko ne osporava,NE VOLIM GA NI JA,ali ne pisem vulgarno protiv njega,samo je u tome problem.
__________________
Pravila postoje da bi ih krsili - Brend postoji da bi ga kopirali !
www.sjenica.com - www.biznisklub.com





Ove moje ruke, zavezane za te, ne daju mi da te ostavim. Bilo gdje da krenem
sa pameti skrenem, mogu samo tebi da se vratim...


Last edited by Tahirovce; 13-01-2008 at 15:12..
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #392
FerhatDinosa
Gost
 
Posts: n/a
Default

A sto brises tamo moje komentare o njegovom urinisanju, fekalisanje i onanisanju po svetinjama Islamskim. A to da je napravio neke nakarade i bogohuljenja sa nekakvim "saborima"? A i to sto je rijaset osnovala austrougarska, a Sultan je prije nego li sarajevskom, predao mensuru niskom muftiji?
  Reply With Quote
Old 13-01-2008   #393
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Tebi nemoze da se objasni,u poctu je bilo vulgarnosti,dovoljno je jedna rijec i ide ceo post,zar je to toliko tesko da skontas????
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #394
Crni Gruja
The Beast
Domaćin
 
Crni Gruja's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pekarska Mahala
Godine: 41
Posts: 4,853
Default

Quote:
Originally Posted by FerhatDinosa View Post
A sto brises tamo moje komentare o njegovom urinisanju, fekalisanje i onanisanju po svetinjama Islamskim. A to da je napravio neke nakarade i bogohuljenja sa nekakvim "saborima"? A i to sto je rijaset osnovala austrougarska, a Sultan je prije nego li sarajevskom, predao mensuru niskom muftiji?
To nije obrisano, makar nisam ja.
Crni Gruja is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #395
liliput
Registrovan
Dobar
 
liliput's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IZMIR
Godine: 40
Posts: 1,759
Default

ja uopste neznam sto je ova tema jos otvorena.ovo nije prvi put.pojedini clanovi ulaze samo na ovo temu.nista drugo ih nezanima.....
liliput is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #396
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Quote:
Originally Posted by Murcho View Post
...redovno sam cito sta se pise u ovoj temi, nisam hteo da dajem komentare jer ne mogu da budem objektivan! al je zalosno kako se neki nasi bosnjaci ponasaju, pa mi svi znamo ko je sve ovo proizveo i sta se zapravo krije iza ovih stvari!! za one koji ne znaju: da se razjedine bosnjaci i "bolesna zelja za vlascu"!! zar da dozvolimo da nas jedan Kostunica i Ilic posvadjaju, jel vi znate da i ako se ovo smiri uvijek ce ostati oziljak koji ce nam bosti oci, a ovako ga samo probudbljujemo, bolje je da pricamo i diskutujemo o nekim drugim temam kojim bi pomogli nasem gradu i nasoj regiji nego samo da se prepiremo i svadjamo sprovodivsi u djelo plan koji je Vlada zacrtala!!!

moram jos ovo da pitam, mozda nije u sklopu teme al se nadam da se necete ljutit: za koga sad treba da glasamo za Ilica (ispicuturu) ili Mrkonjica (obzirom da je Mustafa u SDA)?
da da ZALOSNO je kako se neki bosnjaci ponasaju....
za Ilica Murco,ma glasaj srcem(kao dosada) a ne kako ti drugi kazu i nece bit problema ......
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #397
Daki.
Registrovan
Početnik
 
Daki.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Godine: 32
Posts: 287
Default

Srcem za Ilica, Boze mogu da zamislim srce tog muslimana koji glasa za Ilica...
Daki. is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #398
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Nisam mu rekao da srcem glasa za Ilica vec da srce odluci koga ce glasat,a ne drugi....
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #399
ado
Registrovan
Dobar
 
ado's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,536
Default

Quote:
Originally Posted by Tahirovce View Post
Nisam mu rekao da srcem glasa za Ilica vec da srce odluci koga ce glasat,a ne drugi....
Da ima Ilic srca ja bi ga glaso
ado is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2008   #400
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

A koga ti predlazes????
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
mešihat, novi, osnovan, sandzaka


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novi clanovi borichi Aktuelna desavanja i vijesti iz Sjenice 90 12-06-2012 22:37
Predlog Himne Sandžaka Talino Politika Sjenice 17 27-02-2009 21:25
Novi Internet Cafe Emotivni_Razbijac Sjenički lokali 12 21-06-2008 23:54
Novi programi za mobilne uređaje Tahirovce Hardware - Software - Mobilna telefonija 7 10-03-2008 10:23
Novi BMW serije 5 iSelektor Automobili 0 17-01-2008 03:02


All times are GMT +2. The time now is 06:01. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)