SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Aktuelna desavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Reply
Thread Tools Search this Thread Oceni temu
 
Old 18-10-2012   #1
edis_mumin
Registrovan
Početnik
 
edis_mumin's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Muminovska mahala
Godine: 37
Posts: 810
Default 9. poljoprivredni sajam u Sjenici

U četvrtak, 18. oktobra je održan poljporivredni sajam "Sjenica 2012". Ova tradicionalna manifestacija je okupila veliki broj izlagača grla krupnih i sitnih domaćih životinja, kao i domaće radinosti. Prilikom otvaranja sajma, predsednik opštine gosp. Hazbo Mujović je istakao važnost razvoja poljoprivrede i stočarstva i rekao da će se opština zalagati za razvoj poljoprivrede preko institucija koje su za to zadužene.



Zatim je dodao da se nada da će ova manifestacija postati značajan skup za sve poljoprivrednike sa cele teritorije zemlje i da će Sjenica predstavljati značajno mesto u razvoju poljoprivrede. Zatim je stručna komisija procenila izloženu stoku i proglasila pobednike za sve kategorije domaćih životinja, odnosno krupne i sitne stoke. Značaj ovog sajma jeste i edukacija poljoprivrednika o uzgoju visokoproduktivnih vrsta trava za ishranu stoke. Na kraju je usledio i kulturno-umetnički program.

__________________

Last edited by iSelektor; 20-10-2012 at 00:39..
edis_mumin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Old 20-10-2012   #2
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default

Dodali smo i snimak u prvi post o sajmu!

Pozzzz
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2012   #3
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default Održan Deveti poljoprivredni sajam u Sjenici

Stočarstvo i ove godine najzastupljenije

Iako sa zakašnjenjem i ove godine održan je Poljoprivredni sajam u Sjenici, koji u ovom kraju ima jednodecenijsku tradiciju. Sajam, deveti po redu, organizovali su, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Opština Sjenica preko Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela. Sudeći po broju izlagača, može se reći da je i ove godine stočarstvo najzastupljenija oblast. Kako je najavljeno, jubilarni Deseti poljoprivredni sajam u Sjenici naredne godine održaće se u junu.

- Poljoprivredni sajam je veoma važan za našu opštinu, za dalji razvoj poljoprivrede, a pre svega stočarstva na Pešterskoj visoravni, izjavio je predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović, prilikom svečanog otvaranja Devetog poljoprivrednog sajma. On je tom prilikom istakao važnost nastavka dobre prakse, odnosno neprekidanja sajamske tradicije. Mujović je najavio da će Opština, zajedno sa Regionalnim centrom za razvoj poljoprivrede i sela i ostalim stručnim službama, i dalje ulagati i nastojati da poboljša uslove u oblasti poljoprivrede, koja je najzastupljenija u sjeničkom kraju. Mujović je podsetio na nedavnu podelu 250 steonih junica simentalske rase, što je imalo za cilj poboljšanje stočnog fonda na Sjeničko - pešterskoj visoravni.

Uobičajeno, na Sjeničkom poljoprivrednom sajmu posetioci su i ove godine mogli da probaju različite vrste prehrambenih proizvoda, od mleka i mesa, kao i pčelinjih proizvoda, razgledaju i eventualno pazare poljoprivrednu mehanizaciju različitih proizvođača, da se podsete i pogledaju rukotvorine vrednih sjeničkih domaćica, a u najzastupljenijoj oblasti stočarstva da se dive kvalitetu grla krupne i sitne stoke, čije je izlaganje imalo takmičarski karakter.
Za najbolja grla u različitim kategorijama krupne i sitne stoke takmičilo se oko 50 sjeničkih farmera. Stočaru Adilu Eminoviću pripala je prva nagrada u kategoriji krava. Drugo mesto Radoju Gemaljeviću, a treće su podeli Rajko Grbović i Šaban Hadžović. Veliko interesovanje bilo je i u kategoriji ovnova. Za najboljeg ovna nagrađen je ovan vlasnika Azema Murića, drugo mesto u toj kategoriji pripalo je Ferhanu Arifoviću, a treće Mustafi Glogiću. Po oceni stručne komisije nagrađeni su i vlasnici najboljih junica, bikova, ovaca i dviski.

Autor: S. Ljajić
iSelektor is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
poljoprivredni, sajam, sjenica, sjenici


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:24. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)