SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Aktuelna desavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Reply
Thread Tools Search this Thread Oceni temu
 
Old 27-04-2012   #1
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default B92: Zukorlic Nudim spas Srbiji

Sjenica -- Kandidat na izborima za predsednika Srbije, muftija Muamer Zukorlić izjavio je danas da je suština njegove izborne poruke:mir, pomirenje i sloboda za sve ljude.














Na predizbornom skupu BDZ u Sjenici, Zukorlić je kazao da glasanje na opštim izborima 6. maja u Srbiji, nije obično glasanje, niti stvar obične politike.
"Nudim program spasa za celu Srbiju", rekao je muftija kroz osmeh i odmah dodao da se "ne šali, ni kad se smeška."
"I evo, neka mi daju šansu, pokazaću im to praktično. Za nekoliko godina od Srbije ću im napraviti Ujedinjene srbijanske emirate", rekao je on i dodao: "Samo u jednom slučaju me većinska Srbija neće glasati - ukoliko budu neprijatelji sami sebi".

"Mogu ih svojim programom odbraniti od nas (Bošnjka), od Albanaca, od Madjara, od svih drugih etničkih zajednica, ako treba i od NATO pakta, jer kažu da sam i sa njima u dobrim odnosima", rekao je Zukorlić što je propraćenno smehom okupljenih.

"S Putinom nisam nešto blizak, ali našao bih načina da se i sa njim dogovorim. Od svih njih mogu da ih odbranim, ali od njih samih ne mogu, jer zaista ako je neko suicidan, ako neko reši da se uništi, ne možete ga ničim sprečiti, to je nauka dokazala", rekao je muftija.

"Nadam se da nije tako, ali ako bude, šta da radim. Ponudio sam put spasa za brod koji se zove 'Srbija se talasa''', dodao je Zukorlić.

"Taj brod se ljulja, nagrižen je, probijen na više mesta, kidali lopovi, gusari daske, pa nosili da nalože vatru, sa broda na kom sede, stoje i tu ima Bogami da se krpi dosta", završio je svoj opis Zukorlić.

"Ali, nema vremena više za čekanje, moramo jako brzo prihvatiti ovaj program za spasavanje toga broda, a ne može brod bez kapetana. Koga ćemo za kapetana?"- zapitao je muftija što su njegove pristalice dočekale uzvicima: "muftiju, muftiju."

"Ima li kapetana bez kape?"- zapitao je muftija, na šta su okupljeni uzvratili povicima "Nema!", a on primetio da je "kapetan bez kape, neozbiljan kapetan" i dodao da misli, makar to neskromno zvučalo, da je došao vakat za novog, pravog kapetana".

On je političke protivnike koji su dosad vodili Sandžak nazvao "ucenjenim ljudima" za koje je jedini spas da budu pobedjeni, jer nema drugog načina, kako je kazao, da se oslobode iz tog kaveza.

Zukorlić je na skupu pozvao Bošnjake za glasaju za BDZ, istakavši da izborna pobeda "nije samo gradjanska i patritotska, nego i moralna, verska i nacionalna obaveza najvišeg mogućeg ranga."

Last edited by Tahirovce; 27-04-2012 at 08:01..
iSelektor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Reply

Bookmarks

Tags
b92, nudim, spas, srbiji, zukorlic


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:27. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)