SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Automobili automobili u Sjenici, novosti vezane za automobilizam, oldtimer, vaši ljubimci...

Reply
Thread Tools Search this Thread Oceni temu
 
Old 09-03-2009   #1
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default Mercedes__Klasa__A

Iako je namenjen istom tržištu kompaktnih automobila, nova A klasa mnogo ubedljivije odgovara na potrebe kupaca, nudeći više prostora (za pet osoba) i to u relativno malom automobilu. Prošlom modelu A klase mnogo je zamerano na kvalitetu enterijera, pa je ovaj put tome mnogo više pažnje posvećeno, pa se sada i može reći da A klasa predstavlja jednog malog Mercedesa. Po svim rezultatima do sada ostvarenim na tržištu, ova nova A klasa uspeće da ostvari ona očekivanja koja prethodna generacija nije mogla.



Performanse: Druga generacija klase A ne nudi toliko dobar spoj visokih performansi i male potrošnje, mada najverovatnije kupci će i očekivati onoliko snage koliko im je potrebno da se snađu u većini situacija. U ponudi je sedam motora, i kako je novi auto veći i teži od starog, Mercedes je nove motore nagradio većom izlaznom snagom. 1.4 verzija je postala 1.5, a pored nje postoji i verzija sa 1.7L, 2.0L i 2.0L turbo sa 193KS. Od dizelaša, ponuda počinje najslabijim A160, pa A180 i A200 sa 140KS. Većina motora dolazi sa petostepenim manuelnim menjačem, dok A180 i A200 i 2.0L turbo benzinski motor imaju menjač sa šest brzina. CVT tip automatskog prenosa je zamenio automatsku transmisiju prethodnog modela.



Komfor: Ovo je oblast koju Mercedes posebno naglašava, pa i mala A klasa neće razočarati. Oduvek je bilo mnogo prostora, čak i u staroj verziji, a sada je situacija dodatno poboljšana s obzirom na blage korekcije dimenzija vozila. Materijal od kog je izrađen enterijer je pažljivo biran, pa odaje utisak visokog kvaliteta. Svakako, Mercedesova laboratorija nazvana Touch and Feel svakako opravdava svoju svrhu. Sedišta su veoma udobna, i bez problema se može smestiti petoro odraslih osoba. Sam enterijer je pažljivo planiran kako bi se omogućio impresivan kapacitet smeštajnog prostora. Prtljažnik je podesiv po visini, a sedišta se mogu smestiti u posebno predviđeno mesto za to čime se dodatno povećava ionako velikodušan kapacitet. Po specifikaciji on iznosi 435L, što je jedan od najboljih rezultata u klasi: Audi A2 - 390L, Volkswagen Golf - 275L i Honda FR-V - 439L.



Sigurnost: Prethodna generacija je svoju prvu (neslavnu) reputaciju stekla po prevrtanju na Elk Test-u, da bi je zatim značajno promenili. Nova klasa što se bezbednosti tiče spada u sam vrh po svojim rezultatima osvojenim na crash testu. Očekivano je i bilo da osvoji maksimalan rezultat od svih pet zvezdica. U slučaju frontalnog sudara, postoji posebna pregrada u koju upada motor, čime se on podvlači pod kabinu a putnici dodatno štite od povreda - stvarno sjajno rešenje. Spisak zaštitne opreme je podugačak (iako Mercedes u standardnu opremu uključuje samo četiri vazdušna jastuka). Uz model ne dolazi dead-locks brava, jer po njihovim tvrdnjama može uticati na otežan pristup spasilačkih ekipa kabini u slučaju sudara.



Pouzdanost: Ako je sudeći po kvalitetu kojim ovaj auto prosto odiše, možemo reći da vlasnici neće imati puno problema sa njim.

Pozitivne osobine:
Imidž Mercedesa, mnogo prostora u kabini.

Negativne osobine:
Nije jeftin.
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Old 09-03-2009   #2
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Prelijep auto, po mom ukusu ....
__________________
Pravila postoje da bi ih krsili - Brend postoji da bi ga kopirali !
www.sjenica.com - www.biznisklub.com





Ove moje ruke, zavezane za te, ne daju mi da te ostavim. Bilo gdje da krenem
sa pameti skrenem, mogu samo tebi da se vratim...

Tahirovce is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2009   #3
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,500
Default

daj mi jedan svabski auto, a da mu nije losa osobina cena, gde placas jos 20 % zbog imena!

Pozzz
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2009   #4
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default

Takozvani porez na budale ...
Tahirovce is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
mercedesklasaa


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:25. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)