View Single Post
Old 20-11-2008   #906
tornjak
Registrovan
Početnik
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 44
Default

Citajuci moj prethodni post,kao i odgovore koji su stigli,izgleda da tema ne miruje.Ona samo "prividno" stagnira,i to uvijek u kontekstu odgovora i napada na pojedine politicke stranke,i to prozivanjem pisca ovih redova da pripada nekoj od stranaka.Zasto?Zato sto se ovakvim pisanjem,jednostavno,po logici,"tih pojedinih",prosto mora pripadati suprotnom taboru.E to je ono kad ja kazem da "Ako nisi za nas,onda si protiv nas."Nema tu sredine,nema amnestije,nema neutralnosti.Bez obzira koliko socni redovi koji se pisu,iskazuju sustu istinu i fakte koji se jednostavno ne mogu pobiti.Ali samo argumentom i njegovom snagom.Sto je zalosno,ne nailazim na argumente,ako ne iste,a ono bar priblizne koncentracije fakata,i jacine.Sve je nekako razvodnjeno i relativizovano.

Stoga,evo i ukratko redigovanog teksta o osnovnoj temi o kojoj,nadam se da ce biti kritika i komentara,ali opet,ne gadjanjem saopstenjima drugih ljudi.

Necasni i pokrsteni muftija (nisam siguran ni da je krsten) M.Jusufspahic (da ne pominjem ime Poslanika s.a.w.s cije ime ovaj sramotno nosi),smatra ,da mi, Bosnjaci,treba da imamo svoju IZ Srbije,i nesumnjivo i otvoreno,poziva intervenciju drzave Srbije da bi svoj izdajnicki cin ostvario.A i samim Zakonom o crkvama i verskim zajednicama,propisano je:

Clan 6.
Crkve i verske zajednice su nezavisne od države i jednake pred
zakonom.
Crkve i verske zajednice imaju pravo da samostalno uredjuju i
sprovode svoj poredak i organizaciju i da samostalno obavljaju svoje unutrašnje i
javne poslove.

Clan 7.
Država ne može ometati primenu autonomnih propisa crkava i verskih
zajednica.

Dakle,M.Jusufspahic,poziva drzavu da krsi svoje zakone,i samim tim postane nelegitimna,i antizakonska drzava,sto je ova,imajuci u vidu nasu neorganizovanost i sklonost pojedinih poltronstvu,i oberucke prihvatila.
Postavio bi sada pitanje :Za koga to M.Jusufspahic radi? Za autonomnu IZ u Srbiji,i interese Bosnjaka,kojima,kao Bosanac porijeklom i pripada,ili za drzavu? Po izjavama koje daje u navedenom citatu,izgleda da radi ne za drzavu,vec za pojedine njene dijelove,koji zele razjediniti Bosnjake od svoje matice.Koji su to dijelovi vlasti,ne bih sada,oni su toliko puta prozivani,i taksativno navodjeni,da je zaista suvisno.Medju njima svoju ulogu ima i SDA Sandzaka,a posebno njen neprikosnoveni novopeceni beogradski vozd S.Ugljanin.

Izjava koju daje Jusufspahic,bez obzira je li Otac ili Sin,a tice se insistiranja na odrednici o srbijanskim muslimanima je sasvim u redu,ali ako se posmatra plitko,i bez odgovarajuce istorijske podloge.Naime,Islam je kao vera,u Srbiji priznat 1868.godine.Tada,Srbija NIJE BILA KRALJEVINA,VEC KNEZEVINA,i njome je vladao knez Mihajlo Obrenovic.Iste godine,dakle 1868.,donet je UKAZ,a ne zakon kojim se priznaje Islam kao vera u knezevini Srbiji,kao i jedan zakon "O vakupskoj imovini" (mislim da se tako zove).Iste godine,stigla je i mensura ZA TAJ PROSTOR,KNEZEVINE SRBIJE,a ne sire,kako to danas izdajnici pokusavaju da prikazu.Kada idete u istoriju nekog sukoba,bilo koga,MORA SE ICI U NJEGOVU OSNOVU I SAMO PORIJEKLO,A NE NA PPOSLEDICE.Knezevini Srbiji,1868. godine,NIJE PRIPADALO MNOGO STA,UKLJUCUJUCI TU I CIO DANASNJI SANDZAK,KAO NI VOJVODINA.Nesto tu ne vidim prostor danasnjeg Sandzaka-Novog Pazara,Sjenice,Priboja...A vi?

Proizilazi zakljucak,da se,gledano istorijskim kontinuitetom,na koji se poziva mensura,a i danasnji vazeci Zakon o crkvama i verskim zajednicama,pravo na formiranje IZ Srbije odnosi na taj istorijski momenat,dakle,knezevine Srbije,BEZ DANASNJEG SANDZAKA.Molim citaoce ovog posta,da na sledecem linku pogledaju kartu knezevine Srbije,dakle,sta je toj knezevini,u momentu predavanja mensure pripadalo,a sta NIJE:

http://tinypic.com/view.php?pic=344qvs6&s=4

Postavlja se pitanje,Kako se srpska drzava,u ovom slucaju,sto se tice danasnjeg Sandzaka sirila? Sirila se prvenstveno osvajackim ratovima i pokoljima nad muslimanima novopazarskog sandzaka.

Zato ja u jednom od postova pominjem
Sjenicki genocid,koji se desio 9.Juna 1809.godine,kada je smatra se izginulo oko 2500 neduznih zena,dece,staraca,i ostalih,sto se u srpskim izvorima navodi "ako ce jedna manje od 2500".

Desili su se i mnogi drugi napadi,pokolji u Novom Pazaru,Bijelom Polju,Tomasevu,i drugim sandzackim gradovima,varosima,selima i zaseocima.Od strane Srbalja,ali i djetica sa druge strane.Nista ni vajni i uvijek cojstvu odani Crnogorci nisu bili bolji.A nisu ni danas.Poznata je njihova "Istraga poturica",i sthovi iz Gorskog Vijenca...

Secaju se nasi stari,a i price idu s koljena na koljeno.

Da li ste za to citaoci ovog topica,da pripadnemo TOJ i TAKVOJ Islamskoj Zajednici,koja je nastala,sto se muslimana u novopazarskom sandzaku,a danasnjih Bosnjaka tice,POKOLJIMA,GENOCIDOM I PROTERIVANJEM ZA TURSKU?

Priznavanje takve jedne organizacije,bilo bi u stvari ravno PRIZNAVANJU REZULTATA GENOCIDA,POKOLJA I IZGNANSTVA BOSNJAKA,o kojima su pisane citave studije.Samo da spomenem Vladimira Dedijera.A eto,pojedini izdajnici daju sebi za pravo da nas uce i poducavaju svojoj "oslobodilackoj" istoriji.
SDA Sandzaka proziva svoje sunarodnike,svoju krv i meso da se sami ogranice i ne iskoriste ovu stavku iz Zakona o crkvama i verskim zajednicama,da se politicki niko ne oglasava.U stvari,nikome oni to ne bi ni dali.Orkestrirano i organizovano,nema sta,svako na svome terenu-Jusufspahici kod drzave a SDA Sandzaka i kod drzave i kod sopstvenog naroda.Kao da se utrkujete ko ce bolje i vise da izda bosnjacki narod,Sandzak,ideje SDA Sandzaka iz 90-ih... U tome SDA Sandzaka kao i neprikosnoveni veroucitelj i Sveti Duh S.Ugljanin grijese,sto ne poznaju ni zakone drzave u kojoj zive,a daju sebi za pravo da nas vode!!!Meni vodje takve ne trebaju.Niti postuju sebe,ni zakon,pa samim time ni drzavu u kojoj zive.E to je SDA Sandzaka-licemerna organizacija,koja bi i pokolj i genocid,i proterivanje svojih sunarodnika prihvatila,samo da bi ocuvala vlast i fotelje.Samo,ne znam,ko bi ih glasao kad nas sve proteraju,i pokrste u Srbe-muslimane.

U svoj ovoj paradigmi,logicna je samo zavrzlama u koju su se ugurali Jusufspahici,i na velika vrata,IZDAJNICKI usla SDA Sandzaka.
Zasto IZDAJNICKI? Da nije malo prejaka rijec? Nije.Zasto?Zato sto na ovaj nacin,SDA Sandzaka,ISTORIJSKI ne priznaje prisustvo Bosnjaka u Srbiji,KOJOJ OVI PET PUTA KRACE GEOGRAFSKI PRIPADAJU (OKO 90 GODINA),NEGO STO SU PRIPADALI BOSNI (VISE OD 500 GODINA),i na ovaj PERFIDAN I PRENIZAK NACIN se odrice svoga naroda U CELINI,A SAMIM TIME I SVOJIH GLASACA.

Zato glasaci SDA Sandzaka,TREBA DA ZNATE,DA VAS SE SDA BIH JAVNO ODREKLA,i da samim time,nemate nikakvo pravo da se pozivate na Bosnjastvo.Na kraju,niste vi ni bosnjacka stranka,vec vise interesna grupa,koja POKUSAVA DA PRODA VERU ZA VECERU I VAMA.Zato se nemojte uzbuditi,ako se na sledecem popisu ne nadju Bosnjaci,vec Srbi-muslimani,ili Srbi muslimanske veroispovesti.

Ustav te paratvorevine ima i svoj clan 26,koji kaze,izmedju ostalog :"Službeni jezik u Islamskoj zajednici je srpski jezik."

Jeste li clanovi foruma,za takvu instituciju?

Last edited by tornjak; 20-11-2008 at 17:47..
tornjak is offline   Reply With Quote