View Single Post
Old 09-09-2006   #12
Talino
Registrovan
Početnik
 
Join Date: Sep 2006
Location: NP
Godine: 62
Posts: 55
Default

Quote:
Halilce: "Negde sam pročitao da je Džemail Suljević predjednik BNVS, a od kada ne znam... kako su ovi iz SDA mogli da se odreknu te fotelje..."
Para vrti dje burgija neće.



Quote:
Originally Posted by Tahirovce
Halilce pogresno si procitao, Suljo je presednik BNVS.


Tahirovce, brate, nisi upoznat sa situacijom. Pošto je predizborna ćutnja valja biti korektan i ne prekršiti pravilo, pa ću ti objasniti na korektan način o čemu se tu radi. Naime, g. Ugljanin nije predsjednik BNVS nego BNV. Evo ti njihova oficijelna stranica, pa pogledaj da li u vrhu stoji BNVS ili samo BNV.

http://www.bnv.org.yu/fotogalerija.php?lang=ba&act ion=galerije



Tačno je da je osnivač BNVS bio g. Ugljanin, i da je bio predsjednik BNVS jako dugo! To je tačno! Ali je to tijelo promijenilo ime i uklonjeno je ono S na kraju. A to "S" je ranije označavalo pojam "Sandžak".



BNVS je skraćenica od BOŠNJAČKO NACIONALNO VIJEĆE SANDŽAKA.

Ovdje izraz "NACIONALNO" označava da su Bošnjaci narod.



Kada je g. Ugljanin ušao u koaliciju sa Koštunicom i Ilićem i podržao vladu sa svoja dva poslanika, vlada je za uzvrat ponudila mnogo novca za BNVS kako bi se finansirala kultura Bošnjaka. Ali tu je postojao pravni problem: Vlada po ustavu može pomagati manjine ali ne i narode! Tako je rukovodstvo BNVS-a prihvatio status Bošnjaka kao manjine, i morali su prihvatiti diskvalifikaciju riječi "Sandžak" iz naziva asocijacije! BNVS tako postaje BNV a mi od tada nismo narod! Postajemo manjina! (barem za vladu i stranku demokratske akcije)



Kao manjini, vlada Srbije nama finansira ogromna sredstva za kulturu manjina, i tako dotira novcem 18. velikih bošnjačkih projekata! (o tome koji su to projekti, pogledaj u prvom broju "Bošnjačke riječi".. imaš na kioscima u sjenici, ja sam vidio prije 2 dana). Znači, Vlada srbije je postala mentor BNVS-a (jer daje novac) i ovom tijelu mijenja naziv, i sada se to tijelo zove VZMRS. To je skraćenica od "Vijeće za manjine republije srbije." Medjutim, oni i dalje publiciraju stari naslov, ali bez onog S na kraju, tako da se promoviraju kao BNV (ono "S" kao skraćenicu od "Sandžaka" su izbaciji, jer sandžak prestaje da postoji pošto muslimani nisu više narod) Evo dokaza još jednom: http://www.bnv.org.yu/fotogalerija.php?lang=ba&act ion=galerije



Pošto je BNVS ugašen, i prerasta u VZMRS, odnosno BNV, grupa manjih partija iz 11 sandžačkih opština organizira Kongres Bošnjaka Sandžaka (koji se održao 1. aprila 2006) i reaktiviraju BNVS. Registruju se u Beogradu i dobijaju svoj pečat. Prema rezultatima kongresa BNVS od 01.04.2006 g. Džemail Suljević je predsjednik BNVS, a u užem tijelu su još i Zehnija Bulić (lider SDU), Tarik Imamović (SA) Umer Hadžić (NPS za Rožaje) itd.



Eto ja se nadam da je sada malo jasnije sve ovo.

Quote:
Originally Posted by Tahirovce
Halilce dosta tesko sa nasom vezom ces uspeti da skines,jer javi di da si skinuo a skinuo si samo 1 mgb i kad hoces da odpakujes javi ti gresku,klasican problem kod free servera.Nemam je ni ja, da imam postavio bi na nase servere i nebi imalo problema.
Tahirovce, hoćeš li da ti pošaljem na email?
__________________
''Tudju zemlju nećemo, svoje zemlje ne damo, Sand�ak ucijelo hoćemo!
Mi smo narod i bićemo i na drugo pristat nećemo''
(Sulejman Tabaković)
Talino is offline   Reply With Quote