View Single Post
Old 06-09-2008   #1
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default Vijesti iz Srbije

Nikolić podneo ostavku na sve funkcije

Tomislav Nikolić podneo je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala u Skupštini Srbije i na funkciju zamenika predsednika Srpske radikalne stranke. Nikolić izjavio da se na ostavku odlučio pošto je u četvrtak uveče "dobio nalog" da radikali ne glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.



Bivši zamenik predsednika SRS i šef poslaničke grupe radikala Tomislav Nikolić izjavio je agenciji Tanjug da se na ostavku odlučio pošto je u četvrtak uveče "dobio nalog" da radikali ne glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
"Tačno je da sam podneo ostavku zato što sam se rukovodio principom - jedan je moral, a drugo poštovanje reči", izjavio je Nikolić.
On je objasnio da je na stranačkim organima bilo dogovoreno da poslanici SRS glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ukoliko Vlada Srbije usvoji amandman radikala na predlog Zakona o ratifikacji tog sporazuma.
"Taj stav sam neprekidno iznosio za skupštinskom govornicom i uspeo sam da se izborim da Vlada Srbije prihvati amandman SRS podsetio je Nikolić.
Prema njegovim rečima, u četvrtak je, za vreme skupštinskog zasedanja, "dao obećanje da će poslanici SRS glasati za SSP".
"Uveče sam, međutim, dobio nalog da ne glasaju za taj sporazum, što je bila potpuna promena politike", rekao je Nikolić Tanjugu.
"Dao sam ostavku ukazujući time da ja mogu sve da izdržim, ali ne mogu i ovo", rekao je Nikolić.
Nikolić je naveo da će ostati član SRS, "ukoliko stranka ne odluči drugačije".
Na pitanje ko će u budućnosti voditi stranku Nikolić je kratko odgovorio da ne zna.
Tomislav Nikolić podneo je ostavku na mesto zamenika predsednika Srpske radikalne stranke na polovini mandata, a za izbor novog zamenika stranačkog predsednika potrebno je sazvati Otadžbinski kongres SRS, najviši stranački organ.
Prema Statutu SRS, predsednik, zamenik predsednika, članovi Centralne otadžbinske uprave i drugi najviši funkcioneri biraju se na kongresu SRS, koji se redovno održava na svake četiri godine.
Vanredni Otadžbinski kongres SRS, prema Statutu, može biti održan na zahtev predsednika stranke, jednog izvršnog odbora ili jedne petine opštinskih odbora stranke.
Poslednji, sedmi po redu kongres SRS, održan je 8. oktobra 2006. godine i na njemu su, jednoglasno, za predsednika i zamenika predsednika SRS izabrani Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić.
Zamenik predsednika SRS bira se na kongresu, na predlog Centralne otadžbinske uprave, kojoj kandidate predlaže stranački predsednik.
Inače, u saopštenju Srpske radikalne stranke, koje je danas dostavljeno medijima, kaže se:
"Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da je na sinoć održanoj sednici Predsedničkog kolegijuma Tomislav Nikolić podneo ostavku na mesto šefa Poslaničke grupe i zamenika predsednika Srpske radikalne stranke.
Predsednički kolegijum sa žaljenjem konstatovao tu činjenjicu i zahvalio se Tomislavu Nikoliću na dosadašnjem radu, naporima i zaslugama koje ima za Srpsku radikalnu stranku."
__________________
Pravila postoje da bi ih krsili - Brend postoji da bi ga kopirali !
www.sjenica.com - www.biznisklub.com





Ove moje ruke, zavezane za te, ne daju mi da te ostavim. Bilo gdje da krenem
sa pameti skrenem, mogu samo tebi da se vratim...

Tahirovce is offline   Reply With Quote
Sponsored Links