View Single Post
Old 19-08-2008   #104
NeXeN
preRegistrovan
Početnik
 
NeXeN's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sjenica
Posts: 514
Default

Novoasfaltirane trotoare farbaju u zelenu boju



Na području općine Centar u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića tokom proteklog vikenda radnici komunalnog preduzeća "Rad" i jedne slovenske firme su započeli sa radovima nanošenja zaštitnog sloja na trotoare duž ovih ulica.



Radi se o specijalnoj masi koja je dosta otporna na sve vremenske uslove i ima vijek trajanja 12 godina. Svrha nanesenog sloja, koji se dobija od ljepila, pijeska i farbe, jeste da spriječi smrzavanje i klizanje po trotoaru, za što će građani Sarajeva biti zahvalni za vrijeme zimskih mjeseci. Do sada su radnici ove dvije firme završili sa bojenjem ulice Kulovića i Branilaca Sarajeva na dijelu od Gimnazijske ulice do raskrsnice sa ulicom Kulovića. Kako je planirano ulica Branilaca Sarajeva će biti završena u cijelosti i nastavak bojenja trotoara je planiran u Radićevoj ulici koja je nedavno rekonstruisana. Projekat finansira Direkcija za ceste Kantona Sarajevo u vrijednosti od 500.000 KM. Nakon završetka ovih radova ovaj Grad će pred predstojeći Sarajevo Film Festival imati znatno ljepše ulice centralnog gradskog jezgra.


Nevladina organizacija "Kroacija libertas" smatra da je farbanje trotoara u Sarajevu u zelenu boju čista provokacija.

Oni smatraju da je to jasna poruka koju su muslimani poslali ostalim narodima da Sarajevo nije glavni grad BiH već jedno etnički bošnjački glavni grad. "Reč je o poruci netolerancije i perfidnom scenariju etničkog čišćenja, koji je na smišljen način sproveden u Sarajevu kako bi se građani drugih nacionalnosti i veroispovesti oterali", rekao je predsednik ove organizacije Leo Pločkinić.
__________________
www.alrazi.co.cc
nexen.wapamp.com
NeXeN is offline   Reply With Quote