View Single Post
Old 16-08-2006   #105
suada
Registrovan
Početnik
 
Join Date: Apr 2006
Godine: 58
Posts: 473
Default

Ne mogu da vjerujem da sam ovo propustila a sad kad sam fino sve iščitala , ne mogu a da ne kažem makar nešto. Oprostićete mi ako ne budem koristila tuđe misli i ponudila citate onih koji o ovome više znaju jer je to suprotno mojoj životnoj filozofiji.Ja čitam i "Dane" i "Avaz" i "Večernji"... a mišljenje formiram sama tj.ne prihvatam ono što mi knjige ili mediji serviraju.

Tako sam i čitajući sve što je rečeno u okviru ove teme formirala svoje mišljenje o našoj kulturi dijaloga- pa mogu reći da smo još daleko od zadovoljavajućeg nivoa.Naravno, ovo je donekle i razumljivo jer se tek učimo konstruktivnom dijalogu, sučeljavanju mišljenja argumentima ,prihvatanju činjenice da drugi ima pravo na drugačije mišljenje a ne napadati ga odmah zbog toga.



A što se vehabija tiče, već su neki od vas , navodili stručna tumačenja ove sekte,ono što ja mogu da kažem je da ne bih mogla da dozvolim da mi djeca krenu putem jednoumlja, ispraznog vaza iza kojeg ne stoji trud ,rad , znanje sticano godinama.Vidim ih kao ljude koji će društveni život i borbu za opstanak koncipirati tako da rade,da se obrazuju, da život prožive poštujući ovozemaljske i Božije zakone.



Što se terorizma tiče, jako me ljuti generalizacija i to što i mi sami upadamo u zamku da govorimo samo o islamskom terorizmu i naravno da ih automatski povezujemo sa vehabijama. zato bih voljela da nam neko od vas koji živite u zapadnoevropskim zemljama malo progovori o englezima, ircima, ETI.......
suada is offline   Reply With Quote