View Single Post
Old 27-06-2008   #20
xDzenix
Gost
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by ado View Post
xDzenix........malo po malo, napredujemo

Baščaršija je trenutno na prvom mjestu

Baščaršija prva na listi
Građani mogu glasati za sedam čuda sve do ponoći 30. juna...
26.06.2008. 04:25


Međunarodni odbor glavnih gradova kulture će do ponoći 30. juna primati glasove u pet svjetskih gradova koji učestvuju u odabiru sedam čuda kulturno-materijalnog naslijeđa, a u kojem osim Barcelone, Brazilije, Madrida i Nižnji Novgoroda učestvuje i Kanton Sarajevo.

- Od 25 predloženih, na listi vodećih sedam sarajevskih čuda su Baščaršija, Vijećnica, Ali-pašina džamija, Stara pravoslavna crkva, Zemaljski muzej, Vratnički bedem i Begova džamija - kazala nam je Lejla Mujkić, savjetnica Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Skupštine KS.

Prema do sada dobivenim podacima, Odbor je objavio da su vodeći u svim gradovima Sagrada Familia u Barceloni, l'Escorial u Madridu, Katedrala u Braziliji, Baščaršija u Sarajevu te jedan od objekata u ruskom gradu, ali još nije potvrđeno koji.

- Konačna lista sedam čuda bit će poznata u prvoj polovini jula. Sve do tada građani koji žele glasati to mogu uraditi putem web-stranice www.ks.gov.ba ili slanjem SMS poruke na broj 091/410-100 - rekla je Mujkić.


Autor: A. KRCIĆ



Da, napredujemo, iskreno, meni samo da se makar u Bosni zna da je nesto nase.

Hvala svima koji su utrosili svoje vrijeme, ja mislim da ce zaista vrijediti. Ovako makar znamo da pokusavamo, a da se zavrsilo sa, ne daj Boze, sa Starom Pravoslavnom crkvom, onda bi nam bilo kasno da nam je krivo... Iskreno, meni bi.
  Reply With Quote