View Single Post
Old 26-05-2008   #43
Chupka_
Night In White Satin
Prijatelj
 
Chupka_'s Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Wien
Godine: 37
Posts: 2,266
Default

Amir Gazibegović izgubio život pod traktorskom gumom



Amir Gazibegović (36) iz Prnjavora kod Kalesije izgubio je život pod traktorskom gumom u subotu oko 22,00 sata. Do nesreće je došlo najvjerovatnije, u trenutku kada je Amir pokušavao da zadrži traktor na lokalnom putu. Traktor je sletio u kanal, a Amir je pokušavajući da iskoči iz njega podletio pod zadnju gumu.

Kako su nam kazali Amirovi prijatelji, to veče su zajedno sjedili na obližnjem brdu i roštiljali. Amir se oko 22,00 sata, pozdravio sa društvom i sa traktorom krenuo kući.
Amira Gazibegovića je tek jučer ujutro oko 7,00 sati pronašao Hašim Murić, koji živi samo nekoliko metara dalje od mjesta na kome je nastradao Amir. Hašimova supruga Begajeta, ispričala nam je, kako je to veče oko 2,00 sata u mraku nedaleko od kuće vidjela upaljena svjetla, ali je pomislila da je neko auto parkirano i da su vjerovatno mladi u pitanju pa se nije obazirala.

- Tek kad sam se probudila vidjela sam traktor u kanalu, a zatim sam pozvala supruga i on je otišao da vidi šta se desilo, kazala je Begajeta. Hašim je tada u kanalu pronašao beživotno Amirovo tijelo, a zatim pozvao policijsku stanicu Kalesija.
Oko 07,15 sati stigli su pripadnici PU Kalesija, ogradili mjesto nesreće i pokušali beživotno tijelo da izvuku ispod zadnje traktorske gume. U svemu tome pomogao im je i Esed Omerović prijatelj nastradalog.
- Vidio sam mu ruke ispod gume, zadnja guma mu je bila baš na vratu, što ga je najvjerovatnije i onemogućilo izvlačenje. Prema tragovima koji se vide, on je pokušavao da se izvuče, ali nije uspio, pojasnio nam je Omerović, Amirov dobar prijatelj.

Iza Amira Gazibegića je ostalo dvoje maloljetne djece i supruga Remzija, koja je u sedmom mjesecu trudnoće. Tijelo nastaradalog Amira preuzeli su radnici Komemorativnog centra iz Tuzle, a dežurni tužilac i ako se porodica protivila naredio je obdukciju kako bi se saznao tačan uzrok smrti.

izvor:Kalesija.com
__________________




Chupka_ is offline   Reply With Quote