View Single Post
Old 21-10-2007   #15
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

Umjesto bogastva Pavarotti ostavio 18 miliona eura duga





Umjesto očekivanog bogatstva, zakoniti nasljednici talijanskog tenora Luciana Pavarottija, koji je umro 6. septembra, naslijedili su nagomilani dug od 18 miliona eura, piše italijanski dnevnik "La Repubblica" u subotu.



Uvidom u račun pjevačke zvijezde otkriven je dug od 11 miliona eura, čemu se dodaju pozajmice u visini od 7 miliona eura, piše isti list.



"Maestrovi dugovi bili su javna tajna", izjavio je Giorgio Bernini, advokat Pavarottijeve druge supruge, koji napominje da je "slavni tenor posljednjih godina morao smanjiti broj nastupa zbog bolesti, a dugotrajna hospitalizacija, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, bila je veoma skupa".



Kako navodi "La Repubblica", pjevačeva druga supruga i majka njegove kćeri Alice, Nicoletta Montovani, može računati na fondaciju koju je Pavarotti ustanovio u svojoj posljednjoj oporuci od 29. avgusta, kojom joj ostavlja svoj imetak u Americi (tri stana i umjetnine), kojih se vrijednost procjenjuje na 15 miliona eura.



Naprotiv, njegove tri kćeri iz prvog braka naslijedile su tek vilu u Pesaru na jadranskoj obali i stan u Monte Carlu koji će morati dijeliti sa udovicom.



Italijanski mediji su nešto ranije procjenjivali Pavarottijevu imovinu na 30 do 200 miliona eura. Tenor je umro od raka gušterače u 71. godini u rodnoj Modeni.
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote