View Single Post
Old 13-07-2014   #99
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default Očaj u Brazilu sa tri gola produbljen, Holandija treća na svetu!

Fudbaleri Brazila nisu uspeli da se oporave od katastrofalnog neuspeha u polufinalu Mundijala od Nemačke, pa su poraženi i u borbi za treće mesto od selekcije Holandije koja je posao rešila u prvih 20 minuta i trijumfovala sa 3:0.



Agilni Brazil bez municije i konkrentna Holandija - to je pravi opis utakmice na nacionalnom stadionu u Braziliji. "Lale" su uspele da slome otpor protivnika već na startu okršaja, tako da je četa Luisa Filipea Skolarija bila primorana da do kraja jure prednost, koja je bila za njih nedostižna.

Na klupi Brazilaca sedeo je i Nejmar koji se povredio protiv Kolumbije i rečeno je da on neće moći da nastavi takmičenje, ali je zvezda Barselone jedan deo utakmice nosila dres, iako nije bila u konkurenciji za susret.

Nekako, posle intoniranja himne Brazilci su izgledali sveže i spremno da nešto urade kako bi prikrili sramotu iz polufinala i poraz od Nemaca (7:1), ali utakmica nije ni počela, a oni su gubili sa 1:0. Deo krivice ide njima, a deo sudiji, jer je nakon 170 sekundi Robin van Persi ubacio loptu u prostor Arjenu Robenu koji je kao od šale ušao u putanju Tijagu Silvi i naterao ga na faul. Ipak, prekršaj nije bio ni blizu šesnaesterca, ali je Đamel Haimudi pokazao na belu tačku i žuti karton štoperu "selekaa".

Jasno je da je alžirski arbitar trebalo da dodeli Silvi crveni karton zato što je bio poslednji igrač odbrane, ali zato nije trebalo da dosudi jedanaesterac, ali spletom okolnosti i loših odluka Van Persi je zatresao mrežu u gornjem levom uglu Žulija Sezara.

Brazilci su pokazivali želju da promene nešto, da napadnu, ali im nekako to nije išlo od ruke, osim ako nije u pitanju bio slobodan udarac. Ni tada nisu ugrozili Silesena, a David Luiz nije uspeo da sa metar ugura loptu u gol nakon centaršuta Oskara. Umesto da se po jutru dan poznaje, noć je pala na oči Brazilcima u 17. minutu kada je centrirao De Guzman, a Luiz odbio loptu direktno u noge Dejlija Blinda koji nije imao previše problema da sa deset metara postavi rezultat od 2:0.

Obe ekipe su ulazile u duele vrlo grubo i oštro, te je do 64. minutu bilo već četiri žuta kartona, po dva za Brazil i Holandiju. Domaćin prvenstva je češće napadao, a oko sat vremena do kraja utakmice je totalno preuzeo terensku inicijativu u nadi da će makar smanjiti rezultat, jer se ni "selekao" nije nadao remiju i produžecima.

Iako ima 34. godine, Dirk Kajt je bio jedna od najvećih "radilica" na terenu, što se moglo primetiti prilikom svakog napada Holandije, jer je iskusni igrač Fenerbahčea bio u odbrani po potrebi, a vrlo lako i u ofanzivi ako to od njega tim očekuje.

Kako bi suze bile još teže, potrudio se Janmat koji je sa leve strane u prvom minutu nadoknade ubacio loptu u peterac Brazilaca gde se našao Džudžinio Vajnaldum koji je lako savladao Sezara.

Možda nisu osvojili titulu, ali su sa velikom slašću došli do treće pozicije, a svih 23 igrača u sastavu Holandije ušla su u igru na Svetskom prvenstvu, što se nikada nije desilo u istoriji.

Sve je išlo ka tome, a to je poslednjim zviždukom sudija i "aminovao" - Holandija je selekcija koja je zaslužila treću poziciju, a Brazilci su dobili i ovom utakmicom upitnik da li su zaslužili da uđu i u polufinale, te da li je Skolari pravi izbor za selektora reprezentacije, jer je svima poznat arsenal i asortiman igrača kojim ta nacija raspolaže.

Van Persi zaokružio stotku Brazilu
Robin van Persi je pogotkom sa bele tačke u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu ozvaničio jedan jubilej Brazilu, ali ne tako popularan. Domaćin Mundijala je primio 100. gol u istoriji tog takmičenja u trećem minutu protiv Holandije.

Bugari bez gola, sada i Brazilci
Na poslednjih osam od devet utakmica za treće mesto na Svetskim prvenstvima obe reprezentacije su postigle bar po jedan gol, jedino je zakazala Bugarska na Mundijalu 1994. godine, a sada i Brazil.

Brazil - Holandija 0:3 (0:2)
Stadion: Nacionalni stadion u Braziliji. Sudija: Đamel Haimudi (Alžir). Strelci: Van Persi 3pen, Blind 17 (Holandija)

Brazil: Sezar, Maikon, Silva, Luiz, Maksvel, Paulinjo (od 57. Ernaneš), Luiz Gustavo (od 46. Fernandinjo), Oskar, Ramireš (od 73. Hulk), Vilijan, Žo.

Holandija: Silesen (od 90+3 Vorm), De Vrij, Vlar, Martins Indi, Kajt, Klasi (od 90. Veltman), Vajnaldum Snajder, Blind (od 70 . Janmat), Roben, Van Persi.
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote