View Single Post
Old 26-06-2014   #77
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default Uzaludna pobeda Portugala protiv Gane, Ronaldo pakuje kofere

Fudbaleri Portugala pobedili su Ganu sa 2:1 na kraju takmičenja u grupi G, ali nisu imali razloge za zadovoljstvo. To je bilo nedovoljno za plasman u osminu finala Mundijala, u koju će otići SAD zbog bolje gol-razlike, a posle poraza od Nemačke sa 1:0 golom Tomasa Milera.



Sve četiri selekcije grupe G imale su priliku za osminu finala pred poslednje kolo, a najmanje šanse davale su se Gani, naročito posle skandala u taboru reprezentacije. Selektor Apija je izbacio dve zvezde tima, Sulija Muntarija i Kevina Princa Boatenga zbog tuče i rasprave sa članovima stručnog štaba, i to na dan kad su specijalnim avionom igračima poslate premije za plasman na Mundijal u ukupnom iznosu od tri miliona dolara.

Pojedini fudbaleri Gane su i zaboravili na sukobe kad su dobili obećani novac, fotoreporteri su "uhvatili" momenat kada je Džon Boje ljubio dobijeni svežanj novčanica, a baš on je mogao da postane tragičar meča postigavši komičan autogol u 30. minutu.

U želji da otkloni opasnost sa ivice peterca, nesmotreno je zahvatio loptu pogodivši i prečku i stativu, posle oštrog centaršuta Velosa. Do tada su Portugalci napadali, pokušavali da iskoriste probleme i oslabljenost u sastavu Gane, Ronaldo je pogodio i prečku, jedan udarac mu je zaustavio Dauda, dok je Gijan na drugoj strani samo poslao loptu u naručje Betu.

Mreže su mirovale do 57. minuta kada se uzdrmana Gana vratila u borbu za osminu finala, i to rekorderskim golom Gijana. Poslao je glavom loptu u mrežu na asistenciju Kvadva Asamoe, i gol za preokret značio bi i odlazak Gane u nokaut fazu, u slučaju da na meču SAD - Nemačka ostane 0:1.

Nade i kalkulacije afričke selekcije su ugašene u 80. minutu zbog intervencije golmana Daude koja je više ličila na "kuvanje" legendarnog Nikole Grbića, što je dočekao Kristijano Ronaldo za povratak vođstva, ali se nije radovao, svestan činjenice da su potrebna još tri gola da se na tabeli preskoči SAD.

Tako je i bilo - nisu se tresle mreže do kraja iako su Portugalci opsedali gol Gane, a imali su i peh jer se golman Beto povredio prilikom pokušaja da interveniše, pa je u 89. minutu među stative morao Eduardo.

Na kraju, pirinejska selekcija je ceh platila slaboj partiji protiv Nemaca koji su im presudili sa 4:0, SAD ih je nadigrala, ali su izborili remi u 95. minutu za 2:2. Sa druge strane, Gana je potvrdila reputaciju nepredvidivosti, izgubila je od SAD (2:1) i igrala ravnopravno sa Nemačkom (2:2), da bi sve upropastila van terena.

Portugal - Gana 2:1 (1:0)
(Boje 31ag, Ronaldo 80 - Gijan 57)

Stadion: Nacionalni, Brazilija Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein)

Portugal: Beto, Pereira (od 61. Varela), Pepe, Alveš, Veloso, Mutinjo, Karvaljo, Amorim, Nani, Eder (od 69. Vijeirinja), Ronaldo

Gana: Dauda, Asamoa, Mensa, Boje, Aful, A. Aju (od 81. Vakaso), Agjemang - Badu, Rabiu (od 76. Akva), Atsu, Gijan, Varis (od 71. Dž. Aju)

KONACNA TABELA U GRUPI G:
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote