View Single Post
Old 24-06-2014   #64
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,501
Default VRAĆAJU SE DOMA: Meksiko srušio hrvatske snove o osmini finala

Fudbaleri Meksika savladali su Hrvatsku sa 3:1 u trećem kolu Grupe A i u direktnom okršaju izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu



RESIFE - Fudbaleri Meksika savladali su Hrvatsku sa 3:1 u trećem kolu Grupe A i u direktnom okršaju izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu.

Meksiko je bio bolji u odlučujućem meču na "Areni Pernambuko" i zasluženo se plasirao u narednu fazu takmičenja kao drugoplasirani tim iz Grupe A. Posle tvrdog prvog poluvremena u nastavku su postignuta četiri gola.

Meksikanci su pitanje pobednika rešili u samo deset minuta, pošto su u periodu između 72. i 82. minuta postigli tri gola. Rafael Markez je načeo Hrvate u 72. minutu, prednost Meksika duplirao je Andres Gvardado tri minuta kasnije, da bi tačku na i stavio Čičarito u 82. minutu.

Poraz Hrvatske ublažio je Ivan Perišić u 87. minutu.

Istovremeno, selekcija Brazila je savladala Kamerun sa 4:1 i potvrdila prvo mesto u toj grupi.

Brazil je grupnu fazu takmičenja završio sa sedam osvojenih bodova, kojiko ima i reprezentacija BMeksika, ali Karioke imaju bolju gol razliku. Hrvatska je na kraju treća sa tri osvojena boda, dok je Kamerun takmičenje završio sa tri poraza i bez osvojenog boda.

Hrvati su u prvom meču na Svetskom prvenstvu poraženi od Brazila (3:1), dok su u drugom kolu ubedljivo savladali Kamerun (4:0).

Meksiko je na startu pobedio Kamerun (1:0), a potom je remirirao sa Brazilom (0:0).

Grupa A se ukršta sa Grupom B, po sistemu prvi sa drugim. To znači da će Brazil u osmini finala igrati protiv Čilea, a Meksiko protiv Holandije.

Startne postave
Hrvatska: Pletikosa, Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Srna, Pranjić, Rakitić, Modrić, Olić, Perišić, Mandžukić.

Meksiko: Očoa, Moreno, Markez, Rodrigez, Vaskez, Lajun, Gvardado, Erera, Agilar, Dos Santos, Peralta.
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote