View Single Post
Old 30-12-2012   #1
Pismonosa
Registrovan
Početnik
 
Pismonosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 14
Default Edinu Džeki "ukraden" hat-trick čist kao suza

Reprezentativcu BiH Edinu Džeki trebalo je ovog popodneva svega pet minuta da za svoj Manchester City u utakmici 20. kola engleske Premier lige postigne dva pogotka.

Naš centarfor je mrežu golmana domaće ekipe Bunna zatresao već u drugoj minuti, a za "douple - pack" je pogodio stotinjak sekundi kasnije.

Ipak je Norwich u 15. minuti preko Pilkingtona iz slobodnog udarca smanjio rezultat na 2:1.

Kraj poluvremena obilježio je izravni crveni karton za Samira Nasrija zbog udaranja glavom protivničkog igrača. Ipak, City, koji danas pruža jednu od najboljih partija ove sezone, preko Aguera u 50. minutu meča dolazi do vodstva od 3:1.

Ipak Norwich je pokazao tokom cijele sezone da je žilava ekipa te je preko Martina u 63. minuti smanjio rezultat na 2:3.

Ali samo pet minuta kasnije na csenu stupa Džeko i nakon sjajnog primanja na grudi iz poluvoleja pogađa mrežu Norwicha. Ipak, gol našeg nogometaša pripisan je golmanu Bunnu od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Kakav meč u Norwichu. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Cityja ponovo se najbolje snalazi Martin i u 74. minutu smanjuje ponoov rezultat, ovaj put na 3:4.

Edin Džeko je napusito igru u 81. minuti kafa ga je zamijenio Lescott.

Nakon veoma uzbudljive završnice City je uspio osvojiti tri važna boda i to zahvaljujući našem reprezentativcu koji je pogodio tri puta mrežu, ali su mu priznata dva pogotka Edinu D?eki "ukraden" hat-trick ?ist kao suza | Avaz | Online izdanje

Last edited by halilce; 30-12-2012 at 07:55..
Pismonosa is offline   Reply With Quote
Sponsored Links