View Single Post
Old 28-05-2012   #10
halilce
Samo Vas gledam...
Domaćin
 
halilce's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: sjenica
Godine: 56
Posts: 14,092
Default

Bošnjačka kulturna zajednica osudila postupak selektora


Beta pre 4 sata
NOVI PAZAR, 28. maja 2012. (Beta)- Bošnjačka kulturna zajednica najoštrije je u ponedeljak osudila isključivanje Adema Ljajića iz Fudbalske reprezentacije Srbije zbog toga što nije pevao himnu "Bože pravde".

"Ovim diskriminacijskim činom selektor Siniša Mihajlović potvrdjuje da Bošnjak ne može imati zasluženo mesto u fudbalskoj reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta. Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima naterao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama Bosne i Herecegovine, Turske, Nemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pevaju njihove himne", navodi se u saopštenju BKZ dostavljenog medijima.

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je "postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda".

"Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka", dodaje se u ovom saopštenju.

Fudbalski savez Srbije ranije je saopštio da je Mihajlović udaljio Ljajića, jer nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.
__________________
halilce is offline   Reply With Quote