View Single Post
Old 23-05-2012   #7
misis
Registrovan
Domaćin
 
misis's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Godine: 55
Posts: 4,065
Default Dačić:DS je na potezu, čekamo predlog mandatara

Beograd 23. 05. 2012
BETA
DačićS je na potezu, čekamo predlog mandatara
Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da SPS ne koči stvaranje nove Vlade ali da čeka da Demokratska stranka odredi mandatara.
Kako je Dačić istakao, formiranje Vlade zavisi od toga ko će biti na mestu premijera kao i to da li će Tadić prihvatiti predlog predsedništva DS da bude njihov kandidat za predsednika Vlade Srbije. Izvesno je da će demokrate i socijalisti probati da oforme što jaču skupštinsku većinu gde će sem saveza ove dve stranke ponuditi savez "Preokretu", Ujedinjenim regionima Srbije i poslanicima nacionalnih manjina, ali da za sada nema nikakvog dogovora, rekao je Dačić.
Krkobabić: Još ni sa kim nismo razgovarali o formiranju Vlade
U izjavi agenciji Beta Krkobabić odgovorno tvrdi da još ni sa kim nije razgovarao o formiranju vlade "niti sa svojim koalicionim partnerima ni s partnerima sa kojima smo činili širu koaliciju".
Prema njegovim rečima, tema formiranja vlade još nije otvorena. Na pitanje da li se može dogoditi da PUPS izađe iz koalicije sa SPS-om i uđe u vladu sa SNS-om, Krkobabić je rekao da će ta stranka sve odluke donositi na stranačkim organima i samostalno, što, kako je rekao, ne isključuje dogovor sa SPS-om.
" To su pitanja na koja je nemoguće sada odgovoriti sa da ili ne, bitno je da razgovora o formiranju vlade za sad nije bilo. PUPS će, kad bude razgovarao, o tome obavestiti javnost", rekao je Krkobabić.
Bivša predsednica Narodne Skupštine i funkcionerka SPS-a Slavica Đukić-Dejanović u intervjuu za Press izjavila je, da iako imaju najviše dodirnih tačaka sa DS-om, formiranje Vlade će se malo odužuti.
Potpredsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić, u izjavi za Tanjug rekao je da je lider socijalista Ivica Dačić jedini ovlašćen da vodi te razgovore, a da je on lično zainteresovan samo za Ministarstvo infrastruktre.
- Pregovori teku kako teku. Sa moje strane Ivica Dačić ima puno ovlašćenja, on je sjajan političar i to će uspešno da završi - kazao je Mrkonjić novinarima u Vladi Srbije.
Međutim, kako se spekuliše, Dačić je razgovarao i sa Nikolićem u ponedeljak 21. maja, kao i da je taj razgovor trajao čak četiri sata, dok je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić razgovarao sa čelnicima PUPS-a u isto vreme. Međutim, i Dačić i Krkobabić demantuju da je bilo ovih razgovora.
__________________






Bože, ja te ne molim
da me oslobodiš
od životnih patnji,
nego te molim
da me u patnjama ne napustiš.


R. Tagore
misis is offline   Reply With Quote