Thread: Crna Hronika
View Single Post
Old 13-05-2012   #51
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default Zaklao cuvara na pijaci

Đuro G. (30) iz Begeča uhapšen je zbog sumnje da je ispred Futoške pijace u Novom Sadu Novosađaninu Slavku Kaluški (5, radniku JKP „Tržnica“, nožem prerezao vrat!

Kaluška, koji naplaćuje pijačninu na Futoškoj pijaci, povređen je kada ga je juče nešto pre osam sati po vratu nožem posekao osumnjičeni Đuro G. Prema prvim pretpostavkama, žrtva je kolateralna šteta u ovom događaju jer ga je osumnjičeni najverovatnije zamenio sa njegovim kolegom, koji je ga nekoliko sati ranije izbacio s pijace.
- Radnik „Tržnice“ je zatekao nepoznato lice pre nego što je pijaca bila otvorena. Da bi ga sprečio u nameri da ukrade nešto iz mnogobrojnih tezgi, kolega ga je zamolio da napusti pijacu. Muškarac je to i učinio, preskočivši ogradu tržnice. Samo nekoliko sati kasnije, na Slavka je nožem nasrnuo nepoznati muškarac, prerezavši mu vrat, i to na svega nekoliko metara od ulaza u kancelarije naše firme - za „Alo!“ je ispričao jedan od radnika firme koja brine o pijacama u Novom Sadu.
Nakon što ga je pijačar najurio s pijace, Đuro G. se najverovatnije vratio kako bi se osvetio, ali ovaj put je na pijacu došao s nožem u rukama. Prišao je Slavku najverovatnije zbog iste uniforme misleći da ga je on prethodno pronašao na zaključanoj pijaci i odmah na njega nasrnuo nožem.
- Slavko je samo nekoliko minuta pre nego je napadnut bio kod moje tezge. Ispričali smo se i rekao mi je da ide da radi, te da ćemo se nešto kasnije videti. Kako se udaljio od mene, ubrzo je nastala neka gužva, nakon čega su mi javili da je Slavka neko pokušao da zakolje. Nisam verovala šta mi pričaju - za naš list priča Vera, žrtvina supruga, dodajući da je napadač njenog supruga najverovatnije zamenio s kolegom koji je radio u prethodnoj smeni.
Prema priči preplašenih prodavaca, napadač je pijačaru prišao s leđa i bez ikakvog objašnjenja posekao ga po vratu, nakon čega je pobegao. Okrvavljeni Slavko, držeći se za vrat, uspeo je da dođe do službenih prostorija, odakle ga je kolega svojim automobilom prevezao u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć. Njemu su konstatovane lakše telesne povrede i već posle podne je pušten na kućno lečenje. Osumnjičeni se sam predao policiji ubrzo nakon krvavog događaja, koji su zabeležile sigurnosne kamere na pijaci. On će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teškog ubistva u pokušaju.

Radi 30 godina
Slavko Kaluška na novosadskim pijacama radi preko 30 godina. U svom radnom veku nikada nije dolazio u sukobe, a kolege o njemu kažu da je u svakoj situaciji znao da nađe kompromis. Sa Verom, koja se bavi pijačnom prodajom, živi preko 20 godina.
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote