View Single Post
Old 20-07-2011   #1
edis_mumin
Registrovan
Početnik
 
edis_mumin's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Muminovska mahala
Godine: 37
Posts: 810
Default Uhapšen Goran Hadžić!

Beograd -- Uhapšen preostali haški begunac Goran Hadžić, nakon sedam godina skrivanja. Uhapšen je na Fruškoj gori u šumi, na putu između dva objekta.



Prema nezvaničnim informacijama Hadžić je uhapšen jutros u blizini sela Krušedol na Fruškoj gori, a nakon hapšenja prebačen je u pritvor u Beogradu.

U 11 sati očekuje se obraćanje predsednika Srbije Borisa Tadića, na kom će biti saoppteni detalji ove akcije. Konferenciju za novinare možete pratiti na TV B92.

U blizini Krušedola je i istoimeni manastir, kao i jedan objekat vojske Srbije.

Mediji su još u ponedeljak, 18. jula, spekulisali da je Hadžić uhapšen na tom mestu, ali su tada zvaničnici to demantovali.

Podsetimo, nakon hapšenja ratnog komandanta bosanskih Srba Ratka Mladića, 26. maja u Srbiji, Goran Hadžić ostao je jedini haški begunac čije izručenje Hagu se zahtevalo od Srbije.

Poslednjih dana u javnosti su se čule vesti da je Hadžić uhapšen ali je to ubrzo iz državnog vrha demantovano, uz uveravanja da se intenzivno radi na hapšenju poslednjeg haškog begunca kao i da su sve aktivnosti države usmerene na njegovo pronalaženja.

Advokat Toma Fila kaže za B92 da će procedura njegovog izručenja Haškom tribunalu teći kao i u slučaju Ratka Mladića, odnosno prvo sledi identifikacija uhapšenog u pritvorskoj jedinici, zatim upoznavanje s procedurom i optužnicom, a nakon što sudsko veće donese odluku o njegovom izrućenju, Hadžić može krenuti put Haga.

Nakon hapšenja Hadžić je prebačan u pritvor u Beogradu.

U blizini Krušedola je i istoimeni manastir, kao i jedan objekat vojske Srbije.

Mediji su još u ponedeljak, 18. jula, spekulisali da je Hadžić uhapšen na tom mestu, ali su tada zvaničnici to demantovali...

Izvor:
B92 - Vesti - Uhapšen Goran Hadžić
__________________
edis_mumin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links