View Single Post
Old 15-07-2011   #377
Jabuka Divljaka
Registrovan
Početnik
 
Jabuka Divljaka's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vocnjak Reflection's,...dijaspora
Godine: 54
Posts: 688
Default

Jedna sasvim obichna konstatacija - moji Junaci i Junakinje


Jedno sasvim obichno razmisljanje o mojim ponosnim i moralnim Junacima i Junakinjama, koji mi mnogo znache u zhivotu.. Napisah svoju misao, iz razloga jer se srodne dushe povezuju,.. i duzne su djelovat kad je potrebno.. A, potrebna je lijepa rijech i Zastita..Potreban je i Oprost svem i svima.

Poznajem neke osobe, koje kad bi dobili terapiju zračenja protiv karcinoma, omamljeni stojički, ponosno hodali.. ne bi ni suze ispustili, da ne povrijede Stvoriteljevu dzelle walla odluku o iskusenju bolesti. Poznajem osobe, političke zatvorenike, koje su proganjali, i srechu im unistavali,( bijednici koji su radili za Udbu i ostale drzavne sustave,) ipak oni su hodali ponosno, podnosili sve uvrede i nisu ni jednom ahh izgovorili u bolesti od svih posljedica.. kako ne bi uvrijedili Stvoritelja dzelle walla.

Prokletstvo vremena sudbine jednog covjeka ili naroda, chine oni koji su upravo zli i skloni zlu u tom postojanju.

Poznajem i mnoge samohrane majke ali i ocheve, koje ogovaraju i progone pokvarene i zle zhene i muskarci,. valjda od zavisti jer su bolji,.. i koji/e da mogu, udarile bi nogom chashu mlijeka za njihovu djecu, od mrznje,. Kad bi mogli uchit na primjerma izmedju nas.. i uklonit osobe, kojima je jezik zmije i ostrice nozha.. tada bi se dva svijeta suochila.. Onih koji tezhe kao dobrom i oprostu, i onim bijednicima kojima je ostao samo ovaj prolazni svijet, s pechatom zla kojeg nose i nasladjuju se unistavanju dobrih i plemenitih ljudi.

    • tezhina boli koju nose djeca, mladichi i djevojke, a tako i starije generacije, teshke su i bolne.. od prvih redova sredine u kojima zhive.. taj stravican energetski progon i iskoristavanje, kao i spiritualno hranjenje kojim djeluju ljudaci i ljudjakinje, namjerno proizvode njeznim svijetlim dushama ostecenja, unistavaju im okus zhivota, zdravlja.. blagostanja. Na udaru su podjednako svi.. Poshten covjek se ne umije odbranit od pokvarenih ludjaka i ludjakinja.

Jedna sasvim obichna konstatacija, koju vidim u zhivotu..
__________________
i am nice,.. simple and excessive,..

etich and legal norms for Intelligence and national Future - my people of The Turkish Otoman Kingdom
Jabuka Divljaka is offline   Reply With Quote