View Single Post
Old 14-05-2011   #1
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default Eurosong 2011: Veceras finale

Finale 56. takmičenja za Pesmu Evrovizije biće održano večeras u "Espri" areni u Diseldorfu.



Srpska predstavnica Nina Radojčić sa pesmom "Čaroban" nastupiće pretposlednja.

Takmičari iz 25 zemalja u finalu će nastupiti sledećim redom: Finska, Bosna i Hercegovina, Danska, Litvanija, Mađarska, Irska, Švedska, Estonija, Grčka, Rusija, Francuska, Italija, Švajcarska, Velika Britanija.

Slede učesnici iz Moldavije, Nemačke, Ruminije, Austrije, Azerbejdžana, Slovenije, Islanda, Španije, Ukrajine, Srbije i Gruzije.

Pobednika 56. Eurosonga izabraće ravnopravno stručni žiri i publika, a pravo glasa imaće gledaoci iz svih država - učesnica.

U finalu premijerno nastupaju direktni finalisti, predstavnici Velike Britanije, Francuske, Španije, Italije i Nemačke.

Veliku Britanju će predstavljati popularna grupa Blue sa pesmom "I can", Španiju Lusi Peres, koja će izvesti melodiju "Que me quiten lo bailao", a Francusku operski pevač Amauri Vasili, sa pesmom "San" (Sonniu), koju će otpevati na korzikanskom jeziku.

Prošlogodišnja pobednica Eurosonga Lena Mejer ponovo predstavlja Nemačku, ovoga puta sa kompozicijom "Taken by a stranger", a posle 13 godina odsustva sa takmičenja, Italija je poslala mladog Rafaela Gualacija, koji će izvesti numeru "Follia d’amore".


Favorit je, sudeći po kladionicama, i dalje predstavnik Francuske, Vasili, dok su se šanse srpskoj predstavnici malo poboljšale.

Kladionice "Vilijam Hil" i "Pedipauer" predviđale su pre takmičenja da će Radojičićeva zauzeti 24, 22. ili 20. mesto u finalu, a nove kvote pokazuju da bi mogla da bude 18. ili 19.

Na listama kladionica znatno je pao predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin, kome umesto četvrtog, predviđaju 11. mesto.

Među prvih pet u finalu Eurosonga, po kladionici "Vilijam Hil", naći će se Francuska, Irska, Azerbejdžan, Velika Britanija i Estonija.

Direktan prenos finalne večeri najvećeg evropskog muzičkog takmičenja počinje u 21 čas na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

(Tanjug/MONDO)
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links