View Single Post
Old 18-04-2011   #1
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default SDA i Srpska lista protiv trga Isa-bega Ishakovica u N.Pazaru

Odbornici Bošnjačke liste Za Evropski Sandžak odnosno SDA i Jedinstvene spske liste na današnjem skupstinškom zasedanju našli su se na istoj strani u stavu da ne podrže predlog Koalicije za Evropski Novi Pazar (SDP) da centralni novopazarski trg dobije naziv po Isa begu Ishakovicu, osnivaču grada.

Odbornici SDA nisu se ni pojavili prilikom usvajanja dnevnog reda, niti su učestvovali u radu današnje skupštine. Milan Veselinovic, predsednik novopazarskih Radikala nakon iznošenja predloga odluke o davanju naziva Tga u Novom Pazaru napustio je sednicu skupštine, a sa njim je izaslo i ostalih pet odbornika Jedinstvene srpske liste. Nakon petominutne pauze, odbornici Srpske liste su se vratili u skupštinske klupe i sednica je nastavljena sa prisutnih 28 odbornika skupšstine grada. Sve ostale tačke dnevnog reda su u daljem toku skupštinskog zasedanja usvojene jednoglasno.

U izjavi za novinare ptredsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke i odbornik u skupštini grada Milan Veselinovic rekao je novinarima da postoje razlike u stavovima odbornika, pitajući se zasto podrška za imenovanje novopazarskog trga nije podržana od strane Stranke demokratske akcije u skupštini, ,,Sami Bošnjaci su mogli bez Srba da izglasaju odluku, ako oni nisu dosli da to podrže, zasto bi mi to uradili“ naglasio je Veselinovic.

Šef odbornickog kluba Sandžacke demokratske partije, dr Muamer Bacevac, ocenio je kao tužno i poražavajuce da nesaradnjom i neodgovornošću odbornika SDA na danasnjoj sednici skupštine nije usvojena odlika o nazivu trga u Novom Pazaru. ,,

Ovo je vrhunac neodgovornosti oodbornika SDA i još jednom nije pokazano bošnjačko jedinstvo na koje se oni stalno pozivaju. Predlog odluke o davanju naziva gradskom trgu blagovremeno je dostavljena i ovo je bila prilika da se da značaj Isa begu Isakovicu kao posebno istaknutoj figuri u istoriji Bošnjaka i osnivaču grada, a u trenutku obeležavanja 550 godina postojanja grada Novog Pazara“, rekao je novinarima šef odborničke grupe SDP dr Muamer Bačevac.
(Grad N.Pazar)

sandzklive
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links