View Single Post
Old 21-09-2010   #5
Skorpija
Registrovan
Domaćin
 
Skorpija's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Landskrona
Posts: 10,158
Default AKTUELNA JESENJA MODA: IN i OUT sezone

Aktuelna jesenja moda: IN i OUT sezone


Pre nego „pročistite“ svoj orman uoči jesenje sezone, pročitajte savete modnih stručnjaka šta biste morali da imate od garderobe za nastupajuće hladne dane.



KAMEL KAPUTIĆ
Modni diktat, kada su kaputi u pitanju, su kamel kaputi. Jednostavnih su krojeva, bež nijansi, sa ili bez kaiševa, sa atraktivnim dugmićima... Manje su jednolični od tamnih, sivih ili crnih kaputa, a uklapaju se lako sa svim komadima i bojama odeće. Oni su pravi izbor, ukoliko želite da budete primećeni.


DEFINISANE TORBE
Vrećaste, glomazne tašne u kojima držite kompletan neseser, pola kancelarije i ostatke hrane više nisu u modi. Ove jeseni nosiće se definisane torbe čvrstih kontura sa manjim ili dužim ručkama. Izaberite model koji se zatvara vezivanjem učkurom, sa atraktivnim ručkama ili precizno ukrojen i definisan.

CRVENE USNE
Ove jeseni crvene usne su potpuni hit. Karmin bilo koje nijanse ove boje nanesite na usne, a ten neka vam bude mat. Senke za oči neka budu svetlucave, a od boja predlažemo ljubičastu, maslinasto zelenu, braon.

MUŠKI STIL
Izgled inspirisan muškom modom dominiraće jesenjim kolekcijama. Devojke će imati tako priliku da se zabave kombinujući malo muževnije odevne predmete (prsluk, šire pantalone, prugaste košulje....), ali ipak ovaj trend ne treba slediti slepo. Uvek na sebi imajte i nešto neverovatno ženstveno.

NISKE POTPETICE
Ove jeseni osim platformi nosiće se obuća sa niskim potpeticama, popularne „mačije štikle“. One su praktičnije i sofisticiranije, pa su uvek pametan i prikladan izbor. Nosite ih sa haljinama, suknjama, džinsom.



CVETNI DESENI
Cvetne desene moći ćete da nosite i tokom jeseni. Ako ovaj print dopunite nekom atraktivnom trikotažom – bićete savršeno odeveni. Ako se odlučite za haljinu sa cvetnim desenom, preko samo obucite pleteni kardigan, na primer. Boje treba da se uklapaju, a izbegavajte preterano pufnaste komade „štrikeraja“.

LJUBIČASTA
Od nežne nijanse lavande do jake boje šljive, ljubičastu boju morate imati na sebi. Ako ne volite slepo da pratite trendove, izaberite detalje u ovoj boji. Možete se odlučiti i za šminku, karmin ili lak za nokte u omiljenom tonu.

SUKNJA SA FALTAMA
Strukirana suknja sa umerenim faltama je ponovo jedan od modnih imperativa. Idealan model je dužine ispod kolena.

Na šta treba da zaboravite
Osamdesete
Pank i rok stil − nikako. Jakne, čizme, pantalone zanemarite. Odlučite se za ženstvenije modele iz 50-tih.



Helanke
Zaboravite na helanke. Kao alternativu izaberite zanimljive čarape, mogu da budu najrazličitijih desena, boja, a odlična zamena su i pleteni unihop.
Blagi i dosadni
Ove sezone, akcenat je na luksuzu. Od tkanina do detalja, sve treba da odiše nekim uzvišenim stilom. Zato izbegavajte smeran i neprimetan stil. Ne nosite samo zemljane tonove, iako je jesen − osmelite se i eksperimentišite.
__________________
I See You

Skorpija is offline   Reply With Quote