View Single Post
Old 28-03-2007   #1
Tahirovce
Admin
Domaćin
 
Tahirovce's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sjenica
Godine: 44
Posts: 30,234
Default POCETAK NOVE TRADICIJE

Stomatološka služba Doma zdravlja u Sjenici, uz podršku lokalne uprave, organizovala je Prve Stomatološke susrete. Cilj Susreta je druženje i edukacija, odnosno praćenje savremenih trendova u stomatologiji.

Ovaj naučni skup, prvi ovakvog tipa u Sjenici, okupio je četrdesetak doktora stomatologije iz Sjenice i susednih opština: Novog Pazara, Prijepolja, Priboja, Tutina, Arilja. A predavači su bili eminentni stručnjaci sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

Između ostalih, prvo predavanje o temi «Protokol za zbrinjavanje povreda», održao je univerzitetski profesor iz Beograda Marko Vulović. On je izrazio zadovoljstvo što je u Sjenici sa svojim prijateljima, kolegama i đacima. «U ovakvim sredinama nažalost, ljudi su bukvalno bez zuba, i treba učiniti sve kako bi se unapredila njihova zdravstvena zaštita a naročito zdravstvena zaštita dece», rekao je profesor Vulović. On je kazao da bi, zbog druženja, unapređenja uslova i širenja stručne misli, ovakve Susrete trebalo nastaviti i da će se on, i ubuduće rado odazvati pozivu i dati svoj doprinos.

Organizatori iz stomatološke službe Doma zdravlja se takođe nadaju i nastojaće, da Stomatološki susreti u Sjenici postanu tradicionalni i da se organizuju barem jedanput godišnje. Oni su zahvalni za podršku lokalne uprave, koja je u ovom slučaju neizostavna, s'obzirom da su oba predsednika, i predsednik opštine Sjenica Esad Zornić i predsednik SO-e Fahrudin Fijuljanin, po profesiji stomatolozi, i da su oboica bili prisutni u dvostrukim ulogama. Iz uloge domaćina, oni su pozdravili prisutne i poželeli dobrodošlicu, a potom su, ravnopravno sa ostalim kolegama stomatolozima, učestvovali u prvim, ali ne i poslednjim, Stomatološkim susretima u Sjenici.
__________________
Pravila postoje da bi ih krsili - Brend postoji da bi ga kopirali !
www.sjenica.com - www.biznisklub.com





Ove moje ruke, zavezane za te, ne daju mi da te ostavim. Bilo gdje da krenem
sa pameti skrenem, mogu samo tebi da se vratim...

Tahirovce is offline   Reply With Quote
Sponsored Links