View Single Post
Old 14-09-2009   #204
dido
Registrovan
Dobar
 
Join Date: Oct 2008
Location: rodna gruda
Godine: 43
Posts: 1,181
Default

JSL: Brdo previsoko za Partizan (VIDEO)

Čukarički je prvi bod u novom šampionatu osvojio protiv aktuelnog šampiona i velikog favorita Partizana. Ni promena trenera nije donela poboljšanje u igri crno-belih, koji su posle 90 minuta igre na Banovom brdu morali da se zadovolje bodom - 1:1 (1:0).

Čukarički je poveo preko Zavišića u 17. minutu, dok je jedini strelac za tim Gorana Stevanovića bio Brana Ilić u 62. minutu.

"Brđani" su od prvog minuta postavili pravi bedem ispred svog gola, koji je veoma uspešno čuvao golman Budimir Janušević. Domaćin je od dve ukazane prilike na utakmici iskoristio jednu i to se ispostavilo dovoljnim za prvi prvenstveni bod. Napadi Partizana u prvom delu uglavnom su se završavali na 25 metara od gola protivnika, a totalna ofanziva u nastavku utakmice nije donela potpuni preokret iako je bilo prilika za to. Ulazak Ljajića i Klea umesto Bogunovića i Jovanovića prouzrokovao je opasniji Partizan, ali ne i mnogo efikasniji.

Problemi u Humskoj se nastavljaju, a već za četiri dana u Beograd dolazi francuski Tuluz, naredni protivnik Partizana i to u prvom kolu Lige Evrope.

SPORTAL.RS je celokupan tok meča pratio iz minuta u minut i ispod možete pogledati kako su se odvijale stvari na terenu uživo!

Stadion Čukaričkog
Gledalaca: 3000
Sudija: Milan Karadžić (Beograd)

Čukarički: Janošević, Okuka, Zavišić, Kecojević, Joksimović, Popović, Pavlović, Stanić (od 60. Rnić), Ribić (od 67. Dobrašinović), Tintor, Bunjevčević. Trener: Srđan Vasiljević.

Partizan: M. Božović, Stevanović, Lomić, Đorđević, Krstajić, Fejsa, B. Jovanović (od 46. Kleo), Tomić, Bogunović (od 46. Ljajić), Ilić (od 79. Vujović), Dijara. Trener: Goran Stevanović.

- Lomić igra prvu utakmicu za Partizan nakon povratka među crno-bele.
- Čukarički se u pauzi pojačao dovođenjem Popovića, Pavlovića i Mirka Bunjevčevića, sva trojica su u startnoj postavi, dok golman Bojan Isailović još uvek nema pravo nastupa po povratku iz Turske.
- Na klupi Partizana kao prvi trener tima debituje Goran Stevanović.
5
- Zavišić pokušava glavom brani Mladen Božović.
- Najveći deo publike čine navijači Partizana, koji od prvog minuta pesmom bodre svoje ljubimce.
8 - Velika prilika za Čukarički. Zavišić je odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, odigrao ka Pavloviću, koji je bio na drugoj stativi, ali je u poslednjem trenutku kapiten Partizana Đorđević, uklizavanjem izbio loptu u korner.
- Partizan je u prvih 10-ak minuta bezopasan.
12 - Partizan uzvraća stoodstotnom šansom. Bogunović je odigrao loptu kroz sredinu gde se iz drugog plana ubacio Ilić. Napadač crno-belih izbio je sam ispred golmana Janoševića, obišao ga, ali otišao isuviše ukoso, tako da je intervenisala odbrana Čukaričkog izbacivanjem lopte u korner.
17 - 1:0, GOOOL - ZAVIŠIĆ - Posle loše intervencije odbrane Partizana nakon udarca Ribića, loptu je odbio Božović samo do Zavišića koji je preciznim udarcem sa 14-15 metara pogodio mrežu protivnika.
21 - Prilika za Partizan. Ilić je sa leve strane ubacio loptu ispred gola Čukaričkog gde su se nalazili Bogunović i Jovanović, ali je u poslednjem trenutku između njih reagovao Stanić.
- Partizan kontroliše loptu, ali samo do 25 metara od gola protivnika. Čukarički se svesno povukao i čeka sličnu priliku kao u 17. minutu.
- Trener Stevanović na zagrevanje je poslao Adema Ljajića. Mladi reprezentativac vuče lakšu povredu od utakmice sa Norvežanima.
37 - Dve prilike za Partizan. Prvo je Ilića izblokirao saigrač Dijara, mada je i šut bio slab, a već u narednom napadu pokušao je sa 16 metara Jovanović. Siguran je bio Janošević.
39 - Centaršut Ilića i lepa prilika za Đorđevića, čiji je pokušaj zaustavio golman Čukaričkog.

Kraj prvog poluvremena.

- Počelo je drugo poluvreme. Trener Stevanović uveo je Ljajića umesto Bogunovića i Klea umesto Jovanovića.
49 - Slobodan udarac za Partizan sa nekih 17-18 metara od gola Čukaričkog izveo je Mladen Krstajić, ali je njegov šut završio preko prečke.
- Na početku drugog poluvremena potpuna ofanziva fudbalera Partizana. Domaći igrači ne uspevaju da prenesu loptu na protivničku polovinu.
60 - Žuti karton za Januševića zbog odugovlačenja. U istom minutu i izmena u Čukaričkom. Teren je napustio povređeni Stanić, umesto njega je ušao Nikola Rnić.
62 - 1:1, GOOOL - ILIĆ - Lomić je odlično centrirao sa leve strane, na drugoj stativi iz prve je loptu zahvatio Brana Ilić i izjednačio rezultat.
67 - Nova izmena u Čukaričkom. Izlazi Ribić, ulazi Dobrašinović.
68 - Adem Ljajić je propustio priliku da dovede Partizan do prednosti. Njegov šut posle povratne lopte Dijare odbranio je u poslednjem trenutku Janušević.
70 - Žuti karton za Krstajića zbog oštrog starta nad Dobrašinovićem.
77 - Samo zahvaljujući Janoševiću Partizan nije došao do prednosti. Bio je to "skraćeni korner" sa desne strane za crno-bele. Posle centaršuta stvorila se velika gužva u šesnaestercu Čukaričkog, lopta je došla do Klea, Brazilac je ostao potpuno sam na drugoj stativi, ali je njegov pokušaj sa 2-3 metra zaustavio golman domaćina.
79 - Poslednja izmena u Partizanu. Branu Ilića zemenio je Nikola Vujović.
88 - Poslednja izmena u Čukaričkom. Marko Rajić umesto Vladimira Tintora, koji je zbog odugovlačenja dobio žuti karton.
90 - Četvrti artbitar je pokazao da će se igrati još pet minuta.
90+ - Vujović je ubacio loptu, Dijara pokušao glavom preko gola.
90+ - Žuti karton za Popovića.

Kraj.
dido is offline   Reply With Quote