View Single Post
Old 01-05-2009   #6
superbaka
Registrovan
Domaćin
 
superbaka's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: nova varos
Posts: 16,390
Default

Stvari koje žene rade, a nerviraju muškarce


Bez obzira koliko muškarci vole žene, bez obzira koliko su zaljubljeni, uvijek postoje određene stvari koje žene rade, a koje ih iritiraju.

Prave se čedne – mnoge žene se prikazuju kao svetice. Ne žele priznati ranija iskustva i partnere. Samim tim pokazuju da nisu zadovoljne sobom, glume, želeći prezentirati sebe u što boljem svjetlu i zadržati muškarca pored sebe u stilu „Neko ovako nevin i naivan je kao stvoren za tebe“. Muškarci to znaju prepoznati i to ih jako nervira.

Kritiziraju druge žene – muškarci se uvijek pitaju zašto je ženama tako teško dati kompliment drugoj ženi. Radije ih posmatraju pod mikroskopom, mjerkaju i uvijek nađu neku zamjerku. Nervira ih upoređivanje sa drugim ženama, odnosno poruka koja slijedi iz tog “Zar ne vidiš koliko sam ja bolja”. Ma šta žene rekle i ma kako pokušavale skrenuti pažnju sa konkurencije, muškarci će uvijek primijetiti lijepu ženu.

Ljubomora – neosnovana ljubomora izluđuje muškarce. To što vi na pomen svakog ženskog imena pravite dramu lako može otjerati muškarca od vas ma koliko vas volio. Ukoliko to radite često, on će jednostavno početi o vama misliti kao o kraljici scena i drame, a ne kao o ženi koju voli.

Potreba za pažnjom i pretjerana emotivnost
– neke žene imaju potrebu stalno biti mažene, da im se tepa, grli i ljubi, govori da su najbolje što im se desilo u životu. Ista stvar je i sa pretjeranim emocijama. Suze na romantičan film, slomljen nokat i slično. Muškarci ne znaju šta reći i to s razlogom. Ovo može biti interesantno neko vrijeme, ali na duge staze muškarac stiče dojam da je žena nesamostalna i slaba, a svi oni pored sebe žele jake žene.

Seks kao oružje – kako bi pokazale nadmoć, žene često koriste seks kao oružje za sve. Greška je misliti da se muškarca pod stresom može utješiti seksom. Iz toga može proizaći još jedan problem. Kada muškarci odbiju seks u stresnim situacijama, žene misle da više nisu privlačne i to naravno prebacuju. Umjesto toga, trebaju shvatiti da se problemi ne rješavaju seksom, već razumijevanjem, a ponekad i šutnjom.

Bitno je prihvatiti partnera sa svim vrlinama i manama. Niko nije savršen, pa stvari koje nerviraju i jedne i druge zarad sreće i ljubavi treba prilagoditi potrebama i željama onog drugog. Druge žene komentirajte pred prijateljicama, slomljen nokat se uvijek može popraviti, seks neka vam bude zadovoljstvo, a ne rješenje problema. Nikada se ne možemo u potpunosti promijeniti, ali bar možemo kontrolisati nepotrebne svađe.
__________________
superbaka is offline   Reply With Quote