Thread: Muzicke Novosti
View Single Post
Old 24-04-2009   #59
borichi
Registrovan
Dobar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,621
Default

Europska premijera Beyonce u Zagrebu



Beyonce u Areni 26. travnja. Beyonce Knowles slijeće u zagrebačku zračnu luku u subotu, a čeka ju rasprodana dvorana Arene za prvi europski koncert u nedjelju


ZAGREB - Beyonce Knowles slijeće u zagrebačku zračnu luku u subotu u jutro, a čeka ju rasprodana dvorana Arene za prvi europski koncert u nedjelju na večer. I strog sustav organizacije sa smanjenim brojem fotografa i televizijskih ekipa u Areni govori da vlada određena nervoza za europsku premijeru, jer ju treba odraditi sa što manje »propusnih« točaka i gužve oko pozornice.

I dolazak glavne zvijezde dan ranije pokazuje da se s nekoliko pokusa uigrava mašinerija, koja će potom obilaziti europske gradove sljedećih tjedana.

U svakom slučaju, nakon što je Alicia Keys lani u Domu sportova demonstrirala kako to u živo zvuči vrh američke R&B scene, dolazak Beyonce u Arenu još je jedna prilika za susret s najpopularnijim pjevačkim pop zvijezdama današnjice.

Podatak da u Zagrebu 26. svibnja gostuje i Macy Gray govori da ćemo u kratkom roku vidjeti nekoliko primadona, koje osim svoje pop lepršavosti nude i jako dobar glazbeni meni. Iako vlada ispravno mišljenje da se plesnom glazbom danas bavi tko stigne, samo je nekoliko izvođača dio vrha, a Beyonce je zasigurno među njima.
Nekadašnja članica postave Destiny"s Child ima iza sebe nekoliko visokonakladnih albuma, a najnoviji »I Am... Sasha Fierce« promovirat će u Areni uz zalihu prošlih hitova i pop spektaklom koji ne morate voljeti, ali mu morate priznati najviše profesionalne kriterije.
Unatoč lepršavoj karijeri i čestom gostovanju u rubnim rubrikama raznih magazina, Beyonce je jedna od »ozbiljnih« pjevačica koja je obilježila sveprisutnu američku R&B scenu zadnjih godina, a nedavno sudjelovanje na inauguracijskoj svečanosti Baracka Obame pred Lincolnovim spomenikom u Washingtonu pored Brucea Springsteena i U2 samo joj je dodalo na kredibilitetu.

Prije nekoliko godina upravo je Beyonce potvrdila da Grammy opet može biti i »ženska nagrada«, kada je osvojila pet statueta, usporedljivo s prošlim sezonskim dominacijama Norah Jones ili Lauryn Hill. Beyonce joj se pridružila s nagradama u ključnim žanrovskim kategorijama najboljega suvremenog R&B albuma, najbolje R&B pjesme i najbolje R&B izvođačice, a njena filmska karijera polako pokazuje da se traži izlaz i u druge žanrove.

Što se glazbe tiče, osim vlastitih albuma brojna gostovanja na albumima prve postave američkih zvijezda, od Jay-Z-ja nadalje, govore da je Beyonce postala »kućno ime« suvremene plesne glazbe i punopravna članica gornjega doma tima najuspješnijih američkih R&B zvijezda. [Hrvoje Horvat]
borichi is offline   Reply With Quote