View Single Post
Old 20-04-2009   #5
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

LAV
24. juli - 23. avgust


Simbol: Lav
Vladar: Sunce
Kvalitet: Fiksni
Element: Vatra
Kuca: Peta

Karakter: Sunce je ovde u znaku kojim vlada tako da su sve njegove osobine maksimalno izrazene. Temperament je kolerican, fizicka snaga je ogromna, osoba je vitalna, korpulentna i dominantna. Volja je veoma snazna, ambicije jako izrazene ali i sujeta i samoljublje kojima je potrebno uvek laskati i udovoljavati.

Osnovna teznja Lavova je dosegnuti slavu i bogatstvo, uzivati u komforu i to pokazati okolini. Ukoliko u tome ne uspeju oni su duboko nesrecni. Prava vodilja je za njih uspeh a ne spoznaja. Ukoliko je u natalnom horoskopu jaka Vodolija ili Vaga osoba je pravedna i pored sopstvenih tezi ostvarenju najvisih humanih ciljeva.

Porodica je jako vazna Lavovima i oni ce uciniti sve da svom potomstvu obezbede lagodan zivot. Ocekuju mnogo od dece koja moraju biti uspesna i reprezentativna. Dobri su domacini i gostima posvecuju maksimalnu paznju. Novac uglavnom rasipaju na lepe i luksuzne stvari i ne zale zbog toga.

Posao: Pod uticajem jakog Merkura i Juptera mogu biti veliki mislioci i govornici. Izvrsni su organizatori i mogu upravljati ma kako slozenim projektima i organizacijama. Zbog jake harizme cesto se srecu medu drzavnicima kada potreba za licnim potvrdivanjem obicno ide naustrb opstenarodnog dobra (osim kod dobrih aspekata jupitera, saturna i desete kuce).U kombinaciji sa odgovarajucim podznakom i uz povoljno aspektovanog Merkura mogu postici znacajne rezultate u nauci i tehnici.

Osetljive tacke: srce, krvotok, krvni pritisak. Uvek preti opasnost od infarkta; pucanje kapilara i prosirene vene. Kod neuspesnih lavova izrazene su nervne krize i agresivno ponasanje.

Ljubav:

Muskarca Lava tesko je osvojiti ali ga je jos teze zadrzati. Lav ume jako da se zaljubi i tada obicno pravi dramu od svoje ljubavi, ne spava i ne jede a objekat svoje ljubavi obasipa skupim poklonima. Od zene ocekuje da bude uvek na visini zadatka, bilo da se nalazi u kuhinji, krevetu ili u drustvu. Ako ne ispunjavate sve uslove a njemu je jos uvek stalo do Vas budite spremni na obuku koju ce on licno izvesti. Nije vatreni obozavalac ambicioznih poslovnih zena posto Lavu treba reprezentativna pratilja koja ce goste zabavljati pricama o njemu koje on nije uspeo da isprica. Podrazumeva se da ste se slozili u seksu ali i pored toga budite spremni na njegove stalne izlete. Ako je to utesno Lavovi su obicno diskretni kada svrljaju sa strane.

Zena Lav je izvor energije i optimizma. Uvek je lepa i doterana, spremna na flert i dokazivanje okolini. Muskarac kojeg bira mora biti "dobar materijal" i "vredan angazovanja" a ona ce od njega vec napraviti ono sto je zamislila. Ako je partner jaka licnost bice joj zadovoljstvo da ga prati i podrzava. Lavica se bori za svoju teritoriju i mesto pod Suncem. Ljubomorno cuva svoju porodicu i izvlaci pandze svaki put kad neko ili nesto preti da ugrozi svet koji ona gradi. U seksu je neumorna i teatralna. Kao i muski predstavnici znaka, sama ce da igra celu predstavu ako partner vec nije dovoljno uvezban jer - sve mora biti dostojno njene licnosti pa i fizicka ljubav. Ako u meduvremenu nista ne naucite - zamenice Vas nekim drugim.

Lavovi zaista umeju da vole, istina na svoj sebican nacin. Posto su Vas vec podigli na pijedestal tesko cete odatle sici. To ce se desiti samo ako ih uvredite, potcenite ili pokazete da Vam bajka koju su oni organizovali bas nista ne znaci.

Odgovaraju im Lavovi, Bikovi, Vodolije i Strelci. Odusevljavaju se Vagama i Skorpijama ali veza tesko opstaje. Ceste su i stabilne veze sa Devicama i Rakovima pogotovo ako su slabije licnosti i slepo prate Lava.
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote