View Single Post
Old 13-02-2009   #5
Elvis-Eko
Registrovan
Domaćin
 
Elvis-Eko's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Godine: 52
Posts: 4,582
Default

USIJANA ATMOSFERA U PARLAMENTU DOVELA DO PRVE PRAVE TUČE POSLANIKA

Puk’o nos, pukla bruka

Na skupštinskom stepeništu poslanik SRS Srboljub Živanović više puta udario u glavu naprednjaka Igora Bečića, koji je zatražio pomoć na VMA




BEOGRAD - Krvav nos i polomljene naočare poslanika naprednjaka Igora Bečića juče su bili epilog konstantnog sukoba u parlamentu između članova kluba „Napred, Srbijo“ i radikala koji traju već mesecima i blokiraju rad parlamenta. Bečić je optužio poslanika SRS-a Srboljuba Živanovića da ga je napao u hodniku, kod lifta, i da ga je, uz psovke i uvrede, glavom udario u nos i slomio mu naočare. Mandat Igora Bečića je jedan od tri sporna, na čijem prestanku radikali insistiraju. NASILAN TIP
Jučerašnji incident je treći po redu u kome je u sukobu sa naprednjacima glavni akter Srboljub Živanović.
Prvi se dogodio krajem septembra, kada se Živanović na ulici sukobio sa poslanikom kluba „Napred, Srbijo“ Predragom Mijatovićem. Mijatović je tvrdio da ga je Živanović na pešačkom prelazu fizički napao i vređao, ali je on te optužbe odbacio tvrdeći da je Mijatović bio pijan.
Drugi incident se dogodio u decembru, kada su se u skupštinskoj sali verbalno sukobili Živanović i šef poslaničkog kluba „Napred, Srbijo“ Tomislav Nikolić. Tom prilikom je Nikolić Živanovića povukao za kosu, tvrdeći da mu je Živanović sve vreme psovao porodicu.
UDARAO ME PESNICAMA
Bečić kaže da ga je Živanović napao kada su sami bili na stepeništu u Skupštini.
- Prolazio sam pored njega kada je počeo da me vređa. Okrenuo sam se, a on me je udario pesnicom u glavu. Tada su mi spale naočare, a on je nastavio da me tuče - rekao je Bečić.
On je juče čekao lekarsku analizu na VMA, a nakon toga izveštaja će odlučiti da li će podneti tužbu protiv Živanovića.



Šef poslaničke grupe „Napred, Srbijo“ Tomislav Nikolić je sa Bečićem potom ušao u skupštinsku salu i obraćajući se radikalima rekao „sram vas bilo kakve ljude imate u stranci“, a predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović je odredila polučasovnu pauzu kako bi sukob razrešili.
Je l’ ti to kečap
Prema jednoj verziji, Živanović je dobacio Bečiću, koji je u salu ušao krvavog nosa „je l’ ti to kečap?“, aludirajući na to da je naprednjak lažirao povrede. Radikali su zatim zatražili od predsednice parlamenta da im dostavi belešku o tom napadu, kao i lekarski izveštaj o stanju Bečića, koji je nakon ukazane pomoći u skupštinskoj ambulanti otišao na VMA.
- Slušajte me dobro, radikali. Nemojte da vam se desi da napadnete još nekog naprednjaka, jer ćemo se onda tući sa vama do kraja - zapretio je lider naprednjaka Nikolić sa govornice.
On je novinarima rekao da je situacija juče u Skupštini bila previše napeta i da se, prosto, „nešto“ osećalo u vazduhu.
- Sedeo sam u kancelariji kada je ušao Bečić krvavog nosa i rekao „napao me Srboljub Živanović na stepenicama“. Ispričao mi je da ga je Srboljub presreo na stepenicama i odmah udario. Ispale su mu naočare i više ništa nije video, za to vreme ga je Srboljub udario još dva, tri puta. Igor je nekako uspeo da ga uhvati, kako bi prestao da ga udara, a u tom trenutku naišli su tonci RTS-a koji su ih razdvojili - rekao je i dodao da Živanović „služi kao sredstvo u prljavoj borbi radikala“.
Psuje sve živo
- Psuje svima nama sve živo već mesecima. Sad je očigledno da ovakvom čoveku nije mesto u Skupštini Srbije, on je uvreda za dostojanstvo parlamenta. Potresen sam, pogotovo što je Igor Bešić najnežniji od nas, evo prihvatam neka nasrne na mene. Bio sam u pravu kada sam rekao da se politika SRS-a vratila u ‘90. kada ste ovakve situacije mogli videti gotovo svakodnevno - rekao je Nikolić.
On je dodao da je sada neophodno utvrditi na video-snimcima da li je Srboljub Živanović u vreme napada bio u sali, kao što tvrdi Dragan Todorović.
Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović je, međutim, odbacio optužbe na Živanovićev račun, tvrdeći da je on sve vreme sedeo u skupštinskoj sali.
- Očito je da ova situacija u Skupštini ide ka onom toku ili kraju koji je zamislio Boris Tadić i DS. Učinili su sve kako bi situacija u parlamentu došla do napetosti - izjavio je Todorović.
On je rekao i da je Živanoviću prethodnog dana upućeno pismo, naslovljeno na poslaničku grupu SRS-a, u kojem se na najgrublji način preti njemu i njegovoj porodici. To pismo je, kako je naveo Todorović, SRS poslala policiji.
A. Popović

Autor:

A. Popović




Sta drugo reci osim cirkus od drzave




Elvis-Eko is offline   Reply With Quote