View Single Post
Old 12-02-2009   #6
halilce
Samo Vas gledam...
Domaćin
 
halilce's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: sjenica
Godine: 56
Posts: 14,092
Default

Ronioci prekinuli potragu

11. februar 2009. | 19:44 | Izvor: Beta Nova Varoš -- Pripadnici Ronilačkog centra Žandarmerije Srbije obustavili potragu za telom Gavrila Radičevića (35) koji se pre četiri dana utopio u Uvačkom jezeru.

Dvojica ronilaca su se spustila na dubinu od 30 metara, ali je odlučeno da se ronjenje prekine zbog nepovoljnih uslova. "Ronioci su dotakli vrhove drveća koje nije posečeno prilikom potapanja kanjona. Vidljivost je praktično nikakva, jer ronioci ne vide ni instrumente na ruci pod jakom svetlošću lampe", rekao je vodnik Velimir Miodragović, koji rukovodi akcijom ronjenja.

Tek nakon analize svih uslova ronioci će proceniti da li će sutra nastaviti potragu.


------------------------------------------------------------------------
Glas javnosti


Našli u jezeru podvodnu šumu



NOVA VAROŠ - Ronioci Žandarmerije Srbije koji su posle prekjučerašnjeg izviđanja terena juče oko podne zaronili u vode Uvačkog jezera, na oko pet kilometara od brane u Rastokama, nisu u prvom pokušaju uspeli da nađu telo Užičanina Gavrila Radičevića (35), koji je nestao kada se u nedelju po podne na ovom jezeru prevrnuo čamac u kome je bilo ukupno osmoro ljudi. Dvojica ronilaca suočila su se u dubinama jezera sa izuzetno teškim uslovima, posebno sa slabom vidljivošću, a potraga koja je oko 14 sati obustavljena biće nastavljena narednih dana.
- Naišli smo na očekivano teške uslove. Voda je hladna, ispod pet stepeni, vidljivost na oko 30 metara dubine, dokle smo ronili, više je nego slaba, takva da ronioci pod jakim svetlom lampe ne vide instrument na ruci. Najveći problem jeste prava podvodna šuma na koju smo naišli i kroz koju je veoma teško kretanje. Prilikom pravljenja ove akumulacije nije posečeno drveće, i mi smo na 30 metara dubine naišli na vrhove drveća. Sad moramo da pravimo nove, dodatne planove kako da nastavimo potragu - izjavio nam je juče na jezeru Velimir Miodragović iz Ronilačkog centra Žandarmerije.
Desetak pripadnika Žandarmerije suočili su se, kažu, i sa veoma teškim uslovima za logističku organizaciju ove operacije. Angažovani su čamci za prevoz opreme od brane u Rastokama do mesta nesreće, pomažu i čuvari Rezervata „Uvac“, pripadnici policije iz Nove Varoši.
Dodatni problem je i jako loše vreme. Juče po podne na ovaj kraj spustila se jaka mećava, što dalje otežava potragu za telom nestalog Užičanina.

Autor:

Zoran Šaponjić







__________________

Last edited by halilce; 12-02-2009 at 01:52..
halilce is offline   Reply With Quote