Thread: Zanimljivosti :
View Single Post
Old 10-02-2009   #86
supergirl
vakica
Domaćin
 
supergirl's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: sjenica (sarajevo)
Godine: 33
Posts: 3,740
Default

peracija Beovizija

Sedmoro klinaca iz “Operacije Trijumf” ugurano na listu od 20 takmičara, dok je Koktel bend sa Vojom Nedeljkovićem stavljen na spisak rezervi, i to kao poslednji



Po starom dobrom običaju, ni ovogodišnja Beovizija neće proći bez skandala, jer je nekoliko pesama prihvaćeno i stavljeno na spisak takmičara iako je zvaničan konkurs već bio završen. Tako su se među 20 odabranih učesnika našli svi klinci iz “Operacije Trijumf”: kvartet Nikola Paunović, Nikola Sarić, Vukašin Brajić i Đorđe Gogov, zatim Sonja Bakić, koja će nastupiti solo, kao i duet Milica Majstorović i Danijel Pavlović, koji su pesmu “Hejter” dostavili gotovo sedam dana nakon 23. januara, kad je zatvoren javni konkurs, saznaje Kurir iz pouzdanog izvora koji je insistirao na anonimnosti.
- Ovi učesnici nisu jedini koji su probili rok, ali to očigledno selekcionoj komisiji nije mnogo smetalo. Međutim, jedina od akademaca OT koja se nije izborila za učešće je Mika Kostić s pesmom Skaj Viklera, jer više ne pripada jatu “Emoušna”. Ona je svrstana u famozne rezerve - tvrdi naš sagovornik.
S obzirom na zakulisne radnje, među rezervama se našao i Koktel bend sa voditeljom Vojom Nedeljkovićem, koji se u pesmi “Vidi, mala” pojavljuje kao gost. Ni gitarista grupe Bojan Jeremić nije ravnodušan na odluke selekcione komisije Beovizije:
- Ne znam šta znači to rezerva. Mi smo stavljeni kao poslednja, četvrta rezerva, tako da su nam šanse za učešće minimalne. Svi pričaju o raznim zakulisnim radnjama, i to nije ništa novo. Mislim da više nećemo ovako učestvovati na festivalima, da se neko igra s našim imenom i dugogodišnjom karijerom. Treba pošteno da nam kažu da nema šta da tražimo i da više ne pokušavamo da konkurišemo na takvim festivalima - ogorčen je Bojan.
Bilo kako bilo, o ovome će se narednih dana sigurno još mnogo pričati, jer osim pomenutih akademaca OT, među 20 je prošlo još nekoliko anonimusa, a kao autori pojavljuju se Marina Tucaković sa čak četiri pesme i Marko Kon sa tri, od kojih jednu i sam peva.
Mnogi poznati i priznati pevači nisu želeli da se prijavljuju na takozvani javni konkurs, upravo iz razloga da ne završe kao poslednja rezerva pevačima početnicima.
__________________
Bila sam na IQ testu. Srećom bio je negativan.
supergirl is offline   Reply With Quote