Thread: Crna Hronika
View Single Post
Old 06-02-2009   #17
halilce
Samo Vas gledam...
Domaćin
 
halilce's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: sjenica
Godine: 56
Posts: 14,092
Default

Lažni vodoinstalateri opljačkali staricu

Autor: M. T. - M. N. | Foto. Grubin | 06.02.2009. - 05:00

BEOGRAD - Dvojica mladića, predstavljajući se kao vodoinstalateri, opljačkala su juče u 10.45 sati Nazihu P. (82) vlasnicu stana u potkrovlju zgrade u Ulici Vuka Karadžića 11, u centru grada.

Kada je starica otvorila vrata, razbojnici obučeni u plave kombinezone, nosili su alat. Rekli su da su majstori koji su došli da provere vodovodne instalacije. Ušli su u stan, staricu su počeli da maltretiraju, udaraju, šutiraju, da bi je zatim vezali selotejpom. Izvršili su premetačinu u stanu, uzeli stvari, ostavili vezanu staricu i pobegli. Pretpostavlja se da su pobegli ka Zelenom vencu.
Komšinica Lj. M. primetila je da se nešto desilo u susednom stanu jer su pljačkaši ostavili otvorena vrata. Kada je ušla u stan, zatekla je vidno uznemirenu komšinicu koju je odvezala, a zatim su obavestile policiju. Lekari Hitne pomoći ubrzo su došli i pružili pomoć pretučenoj starici, i za svaki slučaj odvezli je u Urgentni centar. Iako nije imala vidljive povrede, Naziha P. je teško hodala i bila je crvena u licu. Usled pretrpljenog šoka nije mogla tačno da kaže šta joj je ukradeno.
- Ona je vrlo komunikativna žena. Druželjubiva je, ispred zgrade često priča i sa neznancima. Iako sama živi, često ima goste, bilo da su to njeni rođaci sa Kosova ili brojni prijatelji - priča Vukosava Mišić, predsednica kućnog saveta koja tvrdi da nijedan stanar u zgradi nije imao problema sa vodoinstalacijama.
Pretučenu i opljačkanu staricu juče su saslušali i policajci. Da li će njene izjava i zapaženje pomoći u istrazi, za sada nije poznato. Inspektori su detaljno pregledali stan da bi našli neke tragove koji bi pomogli u identifikaciji razbojnika.


Slatkorečivi razbojnici
Pre deset dana stan zgrade u Gandijevoj ulici opljačkao je lopov koji se dvojici dečaka na njihovom putu do kuće predstavio kao radnik Ujedinjenih nacija. Kada su ga mališani pustili u stan razbojnik je uzeo nakit u vrednosti od 10.000 evra, tehničke uređaje i 150 evra.
http://www.blic.rs/hronika.php?id=77721
__________________
halilce is offline   Reply With Quote