View Single Post
Old 29-03-2010   #364
Rarica
Registrovan
Prijatelj
 
Rarica's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,941
Default

Pokopana mačka se vratila vlasnicima

Mačka oživjela poslije devet mjeseci


Kaže se da mačke imaju devet života, ali niko ozbiljno ne očekuje da se vraćaju iz mrtvih. Ipak, upravo to je napravio mačak Alfie nakon što ga je pregazio automobil i nakon što je navodno, devet mjeseci proveo pod zemljom. Vlasnik Angelo Petrillo vjeruje kako je pokopao tijelo svojeg mrtvog kućnog ljubimca, kojeg je pronašao njegov prijatelj uz cestu, u blizini njegove kuće.

Kratko nakon tog incidenta, Petrillo se s porodicom preslio u drugu kuću, ali prije par dana primio je poziv od svog bivšeg susjeda. "Rekao mi je kako mačka koja izgleda kao Alfie pokušava ući u našu staru kuću. Pokušavala je ući kroz prozor spavaće sobe, upravo onako kako je Alfie radio. Pitali smo da li je siguran, rekao je da jeste", objašnjava vlasnik.

Sljedećeg dana, kako je susjed rekao, mačka je ostala pred kućom tužno mijaučući. Petrillo se ubrzo vratio i odmah prepoznao Alfieja. Trogodišnja mačka je izgubila ogrlicu koju je nosila i udebljala se, što govori kako se neko drugi brinuo o njoj. "To je zaista nevjerovatno. Mačka koju sam pokopao prije devet mjeseci i za kojom smo tugovali mjesec dana, vratila se živa i zdrava."

Međutim, jedna stvar ostaje misterija: ko je bila ista riđa mačka koja je ubijena prošlog ljeta i gdje je porodica koja se brinula za Alfieja? Petrillo je pregledao tijelo mačke koja je poginula i bio siguran kako se radi o njegovom ljubimcu. Da li je moguće da je pogriješio?
__________________
"Stiže proleće,
žao mi je svih onih kojima to nije važno."
Rarica is offline   Reply With Quote