View Single Post
Old 21-03-2007   #392
Sandžacki soko
Gost
 
Posts: n/a
Default

Na koga mislis prijatelju kada kazes muftija Stupsko-Brnjicki na Eska Zornica jel? Pa Stup, Stavalj i Brnjica su ga spasili opoziva koliko se svi dobro sjecamo zar ne?



Evo sta i gdje tvoj basbadihava prodani lider raspravlja i to u Beogradu, pored ovolikog Sandzaka on glavni odbor saziva u Beogradu i to na temu vehabija.



Quote:
O stanju u Sandžaku SDP raspravlja u Beogradu



Sandžačka demokratska partija (SDP) razmatraće na sjednici Glavnog odbora u nedjelju u Beogradu stanje u Sandžaku, posebno poslije hapšenja grupe vehabija. Predsjednik SDP-a Rasim Ljajić rekao je agenciji Beta da će na sjednici ukazati da je pojava vehabija realan problem, kome, međutim, ne treba dati dimenzije koje objektivno nema. Na sjednici Glavnog odbora, koja će biti održana u sali SO Novi Beograd, sa početkom u 11 sati, razgovaraće se i o širenju stranke u Srbiji, odnosno biće zakazano nekoliko osnivačkih skupština lokalnih odbora.



izvor: www.sandzaknews.com




Quote:
Džudžević i Omeragić u posjeti Silajdžiću



Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primio članove Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Srbije, Esada Džudževića i Bajrama Omeragića. Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić razgovarao je danas sa članovima Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji pri čemu su ga oni upoznali o njihovim aktivnostima te o položaju Bošnjaka u susjednoj državi. Esad Džudžević, Predsjednik izvršnog odbora BNV-a, je upoznao dr. Silajdžića o aktivnostima u akademskom životu Bošnjaka, te naglasio važnost priznavanja bosanskog jezika u obrazovnom sistemu Repubolike Srbije. Bajram Omberagić, podpredsjednik BNV-a, je istakao važnost šire regionalne saradnje Bošnjaka te zamolio dr. Silajdžića da iskoristi svoj autoritet i mogućnosti da pospješi tu saradnju što je više moguće. Dr. Silajdžić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku upoznati se više o trenutnim aktivnostima Bošnjaka u susjednoj državi i podržao inicijativu povezivanja Bošnjaka na regionalnom nivou kako bi njihovi interesi poprimili snažniju formu.



Izvor: http://www.predsjednistvobih.ba/saop/1/?cid=10420, 2,1
  Reply With Quote