PDA

View Full Version : Glas Zapadne Srbije: Izbori u SNS se privode kraju u zapadnoj Srbiji, Cacak i Lucani kasne


iSelektor
27-04-2015, 21:15
http://www.glaszapadnesrbije.rs/dp_press_slike/sns%20stranka%20izbori.jpg


Izbori za predsednike mesnih odbora SNS završeni su protekle sedmice u nekoliko mesta zapadne Srbije,

Čajetini, Arilju, Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Sjenici, Novoj Varoši, Užicu, Priboju i Prijepolju. Kako GZS saznaje, u Požegi nisu održani, jer će verovatno aktuelni poverenik biti smenjen i imenovan novi, koji bi trebalo da organizuje unutarpartijske izborne aktivnosti u ovom mestu.

Izbori za rukovodstvo gradskih i opštinskih odbora SNS po delegatskom principu biće održani 7. i 8. maja, sa izuzetkom Užica, gde će biti tri dana kasnije. Statut partije predviđa da svako ko ima 25% podrške delegata može biti kandidat za predsednika gradskog ili opštinskog odbora, a podnošenje kandidatura je u toku.

Što se tiče Moravičkog okruga situacija je nejasna u Čačku i Lučanima. Tako je poverenik u Ivanjici, Zoran Lazović, prema rečima našeg izvora iz SNS, uspeo da dovede stranku u ovom mestu u red. Izbori za mesne odbore održani su 22. aprila, a rukovodstvo odbora će se birati 9. maja, za kada je zakazana izborna skupština. Izbori za mesne odbore u Gornjem Milanovcu biće 29. aprila, kada će se birati i opštinski odbor.

Odbori u Čačku i Lučanima nisu dobili saglasnost IO stranke za sprovođenje izbora, zbog konfuzne situacije. Tako se u Lučanima radi revizija spiskova članova, dok su u Čačku novi poverenici, koji imaju zadatak da organizuju izbore, imenovani pre mesec dana.

Najjasnija situacija je u Raškom okrugu, gde je većina aktivnosti završena, a izborne skupštine zakazane. Polovinom maja trebalo bi da budu okončane sve izborne radnje u odborima SNS u tri okruga, Moravičkom, Raškom i Zlatiborskom.

Glas zapadne Srbije