PDA

View Full Version : B92: AMSS: Oprezno zbog snega i poledice


iSelektor
05-04-2015, 22:23
Zbog snega koji je tokom prepodneva padao na području Bajine Bašte, Užica, Ivanjice, Sjenice i u zapadnim krajevima Srbije, saobraćaj se odvija otežano

http://i.imgur.com/CjEr4SX.jpg

Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima saobraćaja.

Na putevima drugog reda u planinskim predelima snega na kolovozu ima između tri i pet centimetara, dok je na putevima prvog reda u tim područjima kolovoz mokar, sa mestimično raskvašenim ili ugaženim snegom oko dva centimetra.

U večernjim satima prognozira se pad temperature što može biti uzrok poledice, pa iz AMSS-a vozačima savetuju posebnu opreznost na mostovima, nadvožnjacima preko planinskih prevoja i kroz tunele.

Na putevima u ovim područjima upotreba zimske opreme je obavezna, dok je na pojedinim obavezna upotreba i lanaca.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim putevima prvog reda, kao i na svim putevima drugog reda na području Ivanjice i Sjenice.

Zabranjen je saobraćaj kamionima sa pikolicom i šleperima i preko Debelog brda, ka Tari, Kopaoniku, Goču i Crnom Vrhu.

Iz AMSS-a savetuju opreznu vožnju i zbog pojačanog inteziteta saobraćaja na svim frenkventnijim putevima, a posebno na prilazima većim gradskim centrima.

Zbog učestalih odrona savetuje se oprezna vožnja i na putevima kroz šumska područja, klisure ili stenske useke.

Iz AMSS-a podsećaju vozače da je od 1. aprila, po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme, prestala važnost obaveze upotrebe zimske opreme.

Prema informacijama "Puteva Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Otklonjen je kvar na hrvatskim terminalima, pa je ponovo u funkciji granični prelaz Batrovci u oba smera za sve državljane.

Prema podacima Uprave granične policije zadržavanje na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz Srbije je oko 60 minuta, dok se zadržavanja putničkih vozila na ostalim graničnim prelazima kreću od 15 do 30 minuta.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, na putevima je evidentirana 91 saobraćajna nezgoda u kojima su četiri osobe izgubile život, dok je 58 osoba povređeno.

U Beogradu je evidentirano 50 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, a 11 je povređeno.


Pogledajte još:
http://www.youtube.com/watch?v=2CwmivYLCpk