PDA

View Full Version : Kraljevo: Posle mosta, Glavcic kupuje i magnetnu rezonancu


iSelektor
25-02-2015, 10:47
Kraljevo je prošle godine dobilo novi most na Ibru, koji nosi naziv Glavčićev most, po donatoru iz Kanade srpskog porekla Milomiru Glavčiću. Za izgradnju mosta poklonio je milion evra, a sada je odlučio da bolnici kupi magnetnu rezonancu, koju ovaj deo Srbije čeka godinama.

http://i.imgur.com/u3lh88i.jpg

Milomir je najavio da će Gradu pokloniti 500.000 evra za magnetnu rezonancu, nakon što je saznao da je Grad Kraljevo je već ranije najavio da će u vreme održavanja Dejvis kupa organizovati donatorsko veče za kupovinu tog aparata.

Glavčić je tako saznao da magnetna rezonanca nije samo problem Kraljevčana, već i stanovnika Kruševca, Vrnjačke Banje, Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Raške. Zato je odlučio da pokloni pola miliona evra kako bi se aparat kupio.

- Odlučio sam se da na ovaj način pomognem Srbiji, bez obzira na veru ili naciju. Srećan sam kada znam da se neko u Srbiji raduje mom poklonu – poručio je Glavčić.

Milomir Glavčić je Kanađanin, ali Srbija u kojoj se rodio, ima posebno mesto u njegovom srcu i mislima, iako od kraja Drugog svetskog rata nikada nije došao u rodni kraj, okolinu Jošaničke Banje.


N. Božović


Pogledajte još:
http://www.youtube.com/watch?v=gG53kpXefB4