PDA

View Full Version : Blic: Zbog strajka redukovane autobuske linije u Kraljevu


iSelektor
09-02-2015, 23:43
Štrajk radnika pogona „Servis i remont“ kraljevačkog „Autotransporta“, uticao je na smanjenje broja autobuskih linija, a najviše su redukovane one prema Sjenici, Kragujevcu i Čačku, ali i u samom gradu.

http://i.imgur.com/CyPFoPN.jpg

Kako je Tanjugu rekao Zoran Maričić, zastupnik kapitala u „Autotransportu“, on očekuje da će do kraja nedelje saobraćaj biti normalizovan.

"Đački polasci su ostali nepromenjeni, ali smo trenutno ukinuli linije ka okolnim gradovima, i smanjili broj polazaka za Beograd. U samom Kraljevu su pojedine linije redukovane, odnosno saobraćaj se odvija kao u vreme praznika. Do kraja nedelje će se saobraćaj normalizovati“, rekao je Maričić.

"Autotransport“ je, kako je napomenuo, jedina firma koja i pored konstantnih troškova, održava linije ka udaljenim planinskim selima, na kojima ima samo par putnika.

Radnici strajkuju zbog neisplaćenh plata za poslednjih godinu i neuplaćenih poreza i doprinosa za prethodne četiri godine, i odbijaju da prime na popravku ili da servisiraju autobuse.

„Autotransport“, koji danas ima oko 360 radnika, nakon neuspele privatizacije, od 2010. godine je firma u restruktiruranju, i drži sve autobuske linije u Kraljevu i okolini.




Pogledajte još:
http://www.youtube.com/watch?v=7dzKHiOCMsU