PDA

View Full Version : Ronioci traze tela u Zlatarskom jezeru


iSelektor
29-01-2015, 12:54
Ronioci Žandarmerije počeli su jutros na Zlatarskom jezeru potragu za telima dvoje turističkih radnika iz Prijepolja koji su poginuli juče kada se džip „čiroki“ u kome su se nalazili survao s magistrale u ovu hidroakumulaciju.

http://i.imgur.com/9oslutE.jpg

Ronioci su locirali dzip koji se nalazi na dnu jezera, u kome se nalaze tela dvoje stradalih.

Uskoro će početi akcija izvlaćenja vozla na obalu.

U nesreći su stradali Ivana Rakonjac (28 ), direktorica Turističke organizacije Prijepolje i Safet Planić (48 ), savetnik za marketing u ovoj organizaciji.

Treći putnik iz džipa Goran Cmiljanović (54) uspeo je da ispliva i bezbedno se domogne obale. Cmiljanović je inače vlasnik privatne turističke agencije „San turs“ i predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Prijepolje.

Zlatarsko jezero je ovde duboko oko 30 metara.

Roniocima Žandarmerije u potrazi pomažu i rendžeri „Rezervata Uvac“, a očekuje se da iz obližnje Nove Varoši stigne i specijalna dizalica koja će na obalu izvući potopljeno vozilo.

Nesreća se dogodila na petom kilometru puta Nova Varoš-Užice, nedaleko od mesta zvanog Albanska česma. Troje turističkih radnika iz Prijepolja putovalo je na poslovni sastanak u Užice.

Do nesreće je došlo oko 9 sati pošto je džip prilikom preticanja izgubio kontrolu i udario u levu obalu a zatim probio metalnu ogradu na suprotnoj strani i niz strminu dugu oko dvadesetak metara sleteo u Zlatarsko jezero.

Privatnim vozilom “džip čiroki“ je kako se nezvanično saznaje upravljao njegov vlasnik Safet Planić.


Željko Dulanović



Pogledajte još:
http://www.youtube.com/watch?v=D35WT3QCRb4

Elza
29-01-2015, 12:57
Tuga :((