PDA

View Full Version : NOVI PAZAR: Skuplja voda, jeftiniji parking


iSelektor
13-10-2014, 21:04
Odbornici Skupštine Novog Pazara su na današnjem zasedanju usvojili predlog o povećanju cena vode i kanalizacije za 50 odsto i smanjenju cena usluga parking servisa.

http://i.imgur.com/cB7VE9B.jpg

Novopazarci će ubuduće za usluge JKP "Vodovod i kanalizacija" izdvajati 52 dinara po metru kubnom, dok je dosadašnja cena iznosila 35 dinara.

Šef vladajuće odborničke grupe "Za evropski Novi Pazar" Muamer Bačevac rekao je da će povećanjem cena vode biti osnaženo preduzeće koje je konačno rešilo problem vodosnabdevanja u gradu.

"Dosadašnja cena po rečima direktora "Vodovoda" ne zadovoljava ni proizvodnu vrednost, obzirom da se troši struja i drugi proizvodni kapaciteti. Nadamo se da će ovim povećanjem građani pokazati odgovornost i osnažiti preduzeće jer smo do sada imali najniže cene vode", rekao je Bačevac.

Odbornici su većinom glasova cenu mesečnog parkiranja sa 10.000, smanjili na 5.000 dinara.

Za novog direktora Narodne biblioteke "Dositej Obadović" imenovan je Elijas Rebronja, nakon podnošenja ostavke Džemila Mulića.

Doneta je i odluka da se sadašnjem direktoru JKP "Gradska Čistoća" Hivzu Škrijelju ponovo dodeli mandat, skoro godinu dana od raspisivanja konkursa za prvog čoveka ovog preduzeća.

Odbornik URS-a Kenan Duljić na skupštinskom zasedanju saopštio je da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik, ali da će većini davati podršku za sve značajne predloge.

E.Đulović