PDA

View Full Version : KOMENTAR: Mirza i Eldar


iSelektor
11-10-2014, 02:08
Optužnica protiv Sandžaklija koji su slali muslimane u rat pokazala je da momci iz Novog Pazara nisu sami izašli na Alahov put. Verske knjige dala im je ista ruka koja im je odmah zatim dodala i „kalašnjikov“

http://i.imgur.com/l3pfmcj.jpg

Mirza je imao samo devetnaest godina. Maturu nije dočekao. Pustio je bradu, spakovao ranac i iz školske klupe otputovao u rat. Na jednoj od poslednjih fotografija u rukama drži knjigu „Vodič ka Dženetu“.

Sličnu knjigu čitao je i istu bradu nosio i Mirzin sugrađanin Eldar. Uzorni i pametni momci preko noći su se zainteresovali za Kuran, džihad i kalifat. I ubrzo poginuli u Siriji.

Optužnica protiv Sandžaklija koji su slali muslimane u rat pokazala je da momci iz Novog Pazara nisu sami izašli na Alahov put. Verske knjige dala im je ista ruka koja im je odmah zatim dodala i „kalašnjikov“. Verovatno, ne bez zarade.

Gotovo naočigled čestitih imama, iskrenih vernika, kao i vlasti Novog Pazara i Srbije, vehabije godinama šalju mlade muslimane u tuđe ratove. Svako u Pazaru zna da organizacija El furkan pomaže prebacivanje boraca u Siriju. Više od pola godine čekala se reakcija policije na tvrdnje čoveka koji je javno, preko stranica „Novosti“, opisao vehabijski put od Sandžaka do Damaska.

Danas se u Skupštini usvajaju izmene zakona, po kojima „psima rata“ iz Srbije preti zatvorska kazna do deset godina. Valjda će uspeti da stanu na put izvoznicima mladih života i da nedavno Vučićevo pismo Obami, u kojem se Beograd pridružuje borbi protiv Islamske države Iraka i Levanta, neće biti samo „markica“ na diplomatsku kurtoaziju.

Dok se god u Pazaru ili Beogradu, promoviše ratovanje i smrt, možemo samo da očekujemo još mrtvih mladića poput Mirze i Eldara.

Pravi islam sa tim nema mnogo veze.

novosti