PDA

View Full Version : Kia Koup: Najava atraktivnijih modela


sanna72
04-04-2008, 13:42
Kia Koup: Najava atraktivnijih modela

http://www.deltaportal.info/0304/kia.jpg

Kia Motors je na auto salonu u New Yorku predstavila koncept Koup, koji demonstrira smernice budućeg Kijinog dizajna. Sportski automobil agresivnije vanštine, no što je to do sada bila praksa korejske marke, nastao je u Kijinom dizajnerskom centru u Irvinu (Kalifornija). Estetski u potpunosti utelovljuje Kijinu filozofiju snage iznenađenja, kojom se polako, ali sigurno nameće na američkom, a tako i svetskom tržištu. Koup u daljinu meri, dužina 4.485 mm, širok je 1.845 mm, i visok 1.428 mm.
Osim originalne nijanse crvene boje (Ceramic Red), vajštinu karakteriziraju detalji uobičajeni na studijskim vozilima, ali i sve češći na serijskim proizvodima. LED svetla i dvostruki ispuh spadaju u red atraktivnijih delova, kao i inovativno izvedena "ručica" vrata za komunikaciju s keyless sastavom otvaranja.
Posebno dojmljiva je prednjica vozila koja agresivnim nastupom podsjeća na novije Hondine proizvode, što se u ovom slučaju ne može uzeti kao otegotna okolnost.


Tom Kearns, glavni dizajner Kia Motors America, prilikom predstavljanja Kije Koup rekao je kako ovaj automobil predstavlja blisku budućnost Kije i njenih dinamičnih noviteta.
"Kia nudi pogled u svoju viziju vozila namenjenih avanturistima koji se ne žele odreći lepog oblika i najsavremenije tehnologije", dodao je Tom.
Studiju pokreće dvolitreni twin-turbo motor iz Theta II serija, a karakterizira ga 290 KS i 392 Nm. Takođe, motor raspolaže sastavom direktnog ubrizgavanja goriva.
Menjač je automatski sa šest stepena prenosa i mogućnošću ručnog rada.


Iako samo koncept, automobil brine o sigurnosti putnika. Opremljen je potpunim setom zračnih jastuka, a tu su još ESC sastav el. nadzora dinamičke stabilnosti, TPMS sastav za nadzor tlaka u pneumaticima, te CDC sustav elektronske kontrole ovesa. Vozilo je postavljeno na atraktivne 19-inčne naplatke s pneumaticima dimenzija 245/40, a iza njih puno poverenje ulijevaju Brembo diskovi.

Crni Gruja
04-04-2008, 14:06
Podseca me na hondu spreda, a na novi Mitsubishi Lancer Evolution X sa zadnje strane. Znaci, uzeli su proverene automobile i sastavili jedan od njih (malo izmenjen doduse) :) Sto ne znaci da nije lijep, naprotiv.