PDA

View Full Version : Mahmutovic i ambasador Turske Bozaj o investitorima


iSelektor
19-09-2014, 17:05
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović veruje da će Turska razvojna agencija TIKA u narednom periodu investirati blizu milion evra za rekonstrukciju i adaptaciju novopazarskog porodilišta.

http://i.imgur.com/5u4PE7Yl.jpg

On je nakon razgovora sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem rekao da je taj projekat već spreman i izrazio uverenje da će vrlo brzo biti i realizovan.

Mahmutović je dodao da je ambasadora Turske upoznao i sa problemima koji postoje u Novom Pazaru i koji u velikoj meri "šalju lošu sliku o ovom gradu".

"Uniformama i raznim sajtovima koji šalju lošu poruku o militarizaciji ovog kraja poslata je loša slika međunarodnim krugovima, ali i budućim investitorima koji žele da ulažu u naš grad ne dajemo dobar primer. Na taj način imate ponudu dva Nova Pazara, ali je srećom ovaj `normalni´ koji mi predstavljamo većinski", rekao je Mahmutović.

Ambasador Bozaj rekao je da je njihov cilj da u narednom periodu bude realizovano što više projekata za mlade ljude iz ovog kraja.

"Jedna grupa mladih folklorista danas odlazi za Sarimsakli, a želimo da i dalje što više mladih šaljemo u Tursku na ovakve i slične manifestacije. Znamo da omladina ovde nema posao i gradonačelnik me zamolio da se angažujemo da investitori dođu u Novi Pazar kako bi mladim ljudima pružili bolji život", naveo je Bozaj.

On je ranije u Novom Pazaru podržao akciju dnevnog lista Danas "Hiljadu knjiga za hiljadu čitalaca".

E.Đulović