PDA

View Full Version : Osvanula Facebook stranica Armije republike Sandžak i poziv na naoruzavanje!


halilce
13-09-2014, 19:20
Na društvenoj mreži facebook osvanuo je poziv na formiranje Armije Sandžaka a ne dugo zatim i facebook stranica armija republike Sandžak.

http://i.imgur.com/AUSTG74l.jpg

„POZIVAM SVAKOG SANDZAKLIJU OD 15+ GODINA DA STANE U ODBRANU GRADA JER I NAŠ POSLANIK ALEJHISELAM JE U PRVOJ BORBI UCESTVOVAO SA 15 GODINA“ stoji u otvorenom pozivu na ovoj stranici.
Prvi poziv na formiranje Armije Sandžaka pojavio se na stranici Republika Sandžak a administrator ove stranice postavio je i grb armije koji podseća na grb ARMIJE BIH sa porukom
„BRAĆO BOŠNJACI, POD HITNO MORA DA SE FORMIRA ARMIJA REPUBLIKE SANDŽAK RADI OČUVANJA BEZBEDNOSTI BOŠNJAKA I TERITORIJE SANDŽAKA ! ČETNICI SE SPREMAJU DA NAPADNU NOVI PAZAR, I JAVNO POZIVAJU NA TO! A MI POZIVAMO DA SE FORMIRA ARMIJA REPUBLIKE SANDŽAK! I POZIVAMO SVAKOG POJEDINCA I SVAKU GRUPU DA SE ŠTO BOLJE NAORUŽA“

halilce
13-09-2014, 19:23
Ovo je skandalozno!
Onaj koji je napravio tu stranicu,koji je došao na tu ideju.ili je umobolan ili je neko ko namerno izaziva i priziva rat u Sandžaku!
A.ne bi me začudilo da ima veze sa telekomunikacijama i da je ubačeni element! :D

iSelektor
13-09-2014, 20:53
totalna glupost...

usput sam izbrisao linkove do tih grupa, jer ne podrzavamo te ratne huskace!

iSelektor
16-09-2014, 22:36
Sandžačku armiju prave na Fejsbuku!

Posle „Pohoda na Hadžet“, provokacija stiže i sa globalne društvene mreže. Ekstremista iz Sarajeva Abdulmelik Bašić preti „crvenom Drinom“

http://i.imgur.com/ZRWWHc3.jpg

NA društvenoj mreži „Fejsbuk“ u subotu je, najpre, osvanuo poziv za formiranje armije Sandžaka, a odmah potom pojavila se i fejsbuk-stranica „Armije Sandžaka“. Informacija o pojavi stranice „Armije Sandžaka“ odmah je preneta i posredstvom nekih sandžačkih internet-portala.

- Pozivam svakog Sandžakliju starijeg od 15 godina da stane u odbranu grada, jer je naš poslanik Alejhuselam u prvoj borbi učestvovao sa 15 godina - stoji u otvorenom pozivu na ovoj stranici.

Poziv za formiranje armije Sandžaka pojavio se na stranici Republika Sandžak, a administrator ove stranice postavio je grb armije koji podseća na grb armije BiH sa porukom: „Braćo Bošnjaci, pod hitno mora da se formira armija republike Sandžak radi očuvanja teritorije i bezbednosti građana Sandžaka. Četnici su spremni da napadaju Novi Pazar i javno pozivaju na to. A mi pozivamo da se formira armija republike Sandžak. Pozivamo svakog pojedinca i svaku grupu da se što bolje naoruža“.

Na Fejsbuk-stranici republike Sandžak, poziv za formiranje armije Sandžaka odmah je dobio podršku znatnog broja posetilaca, mahom Bošnjaka iz Sandžaka i dijaspore koji takođe pozivaju na formiranje armije Sandžaka.

„Sandžački tigrovi, pridružite se, pokažite svima ko su sandžački sinovi“, „I život svoj za Sandžak moj“, „Alahu, pomogni sandžačkom muftiji, pomogni ga u hairu i sačuvaj ga od otvorenih neprijatelja i prikrivenih prijatelja“, samo su neke od poruka koje su se mogle videti na ovoj stranici....

Pojava ove fejsbuk-stranice i poziv za formiranje armije Sandžaka, koji može biti provokacija pojedinca, ali i ozbiljna pretnja ozbiljnih i ekstremnih grupa, usledio je posle „Pohoda na Hadžet“ na kome su se pojavili uniformisani pripadnici Islamske zajednice Sandžaka i pretnji koje su, kako prenose skoro svi sandžački mediji, stigle od srpskih četnika iz Ukrajine „da će doći u Novi Pazar i uniformisani marširati gradom“.

Iz Sarajeva se oglasio „šeik“ Abdulmelik Bašić, bivši član odreda „El-mudžahedin“ koji je „četnicima“ poručio „Dirnete li u Sandžak, Drina neće biti zelena nego crvena, a Priboj će biti Proboj“. Islamski ekstremista, čiju su poruku objavili i neki portali u Sandžaku, preti: „Ako vam je do vlastite nesreće, dirnite u Novi Pazar, dirnete li ga, dirnuli ste u Umnet muslimana i u zenicu oka. Nije slučajno, baš sada, to što jeste, spreman da bude fitilj“.

SA PORTALA GRMI MRŽNjA
POSLE poziva na osnivanje armije Sandžaka i pojave fejsbuk-stranice armije, nadležni, bar javno, uopšte nisu reagovali, a ne zna se ni da li je išta preduzeto da se ovakva provokacija sa interneta ukloni. Poslednjih meseci neki portali u Sandžaku seju neviđenu mržnju, narod se poziva na sve i svašta, a mnogim ljudima, pa i značajnim političarima, upućuju se najgore pretnje.

iSelektor
16-09-2014, 22:47
nesto ne mogu da nadjem te stranice na fejsu, da se nisu popismanili? :D

halilce
16-09-2014, 22:53
Danas javise na B92 da je tuzilac za visoko-teh.kriminal pokrenuo postupak .
Tako ce sve sa duplim nikovima,haha...:p
A ti si pobrisao linkove do stranice,trazi na sandzakhaber

iSelektor
16-09-2014, 22:59
a ne bogami necu traziti, hteo sam samo da uporedim slike koje su postavili novosti i b92.
jebe mi se za takve grupe.

niti sam ratni huskac niti me zanima vojska...

i treba da se pokrene postupak, sramota sta se pise i radi!
to je cena demokratije, svako ima pravo da pise sta hoce, i ako ne zna da sastavi dve slozene recenice.

i opet se ponavljam da je "tatica" ziv ili tito-aga, sve bi bilo drugacije... ali ni to im nije valjalo

SEJO31-de
19-09-2014, 19:33
jedu govna ,da izvinete :) Ene mi armije..narkomani neznaju sta ce..