PDA

View Full Version : Mahmutovic: Gradom da marsiraju investitori


iSelektor
11-09-2014, 15:49
Predstojeći izbori za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), nastava na bosanskom jeziku i poslednja dešavanja u gradu bile su glavne teme razgovora gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića i savetnika ambasadora Bosne i Hercegovine (BiH) u Beogradu Šerifa Mujkanovića.

http://i.imgur.com/CdlTIl6l.jpg

Mahmutović je nakon sastanka novinarima izjavio da je, osim toga, bilo reči i o trenutnoj situaciji u gradu.

"Gospodinu Mujkanoviću sam predstavio sve ono što smo radili do sada i planove za budućnost. Analizirali smo i predstojeće izbore za nacionalne savete, a objasnio sam mu i probleme oko implementacije nastave na bosanskom jeziku u ovdašnjim školama", izjavio je Mahmutović.

On je izneo i stavove lokalne samouprave o nedavnim dešavanjima u Novom Pazaru i šetnji uniformisanih mladića.

"Želimo da svim relevantnim faktorima u zemlji i inostranstvu predstavimo pravu sliku Novog Pazara, a ne da se raznim performansama ona zamagljuje. Cilj nam je da gradom marširaju investitori, da mladi imaju posao i da takvu sliku šaljemo u svet", rekao je Mahmutović.

Ministar savetnik ambasade BiH u Beogradu Šerif Mujkanović istakao je da je poseta Novom Pazaru sastavni deo aktivnosti ambasade kojim žele da se upoznaju sa političkom, ekonomskom i kulturnom situacijom u gradu, kao i poštovanju manjinskih prava.

N. Kočović