PDA

View Full Version : Plivanje Kao Izborni Sport


Tahirovce
20-02-2008, 17:45
OSNOVNA ŠKOLA ''12 DECEMBAR''

PLIVANJE KAO IZBORNI SPORT



Nakon zimskog raspusta i kraće pauze, bazen u OŠ ''12 decembar'' je ponovo u funkciji. Inače, ovo je jedina škola u sjeničkoj opštini koja je oduvek imala bazen, ali on se, zbog lošeg zagrevanja, godinama nije koristio. Od pre par godina, kada je izvršen remont kotlova, bazen se intenzivnije koristi, a od ove školske godine plivanje je, po odluci škole izborni sport. Učenici od petog do osmog razreda, veštine pravilnog plivanja uče na času koji se održava jednom nedeljno.
''Naša deca inače nemaju strah od vode. U Sjenici ima reka i načina da se savladaju veštine plivanja, ali na času deca uče pravilno da plivaju. Naravno, ima i onih koji su ''proplivali'' na bazenu, a da ranije uopšte nisu bili plivači. S obzirom da je ovo jedina škola sa bazenom u okruženju, mislim da je ispravna odluka da plivanje bude izborni sport, jer tako koristimo retku mogućnost koju već imamo. Temperatura vode je odgovarajuća, postoje tuš kabine i svlačionice, ali smatram da je ipak potrebno sve to unaprediti'', kaže za naš sajt profesorica fizičkog vaspitanja, Ruža Gobeljić. U svakom slučaju, oni koji osnovno obrazovanje završe u ovoj školi su, u odnosu na ostale đake, u prednosti, jer iz osnovne škole izlaze i kao školovani plivači.

sabina
22-03-2008, 21:14
interesuje me da li je taj bazen samo za skolu "12 decembar" ili mogu da ga koriste i ostale skole u Sjenici? zasto bi samo deca koja idu u tu skolu bila priviligovana u odnosu na decu iz npr osnovne skole " Svetozar Markovic"? zar se ne mogu organizovati kursevi plivanja ili mogucnost da se nekoliko casova fizickog vaspitanja odrzi na bazenu? kako to da niko ne razmislja da bi taj bazen mogao da se koristi puno vise i za mnoge grupe gradjana, a ne samo ucenici jedne skole u gradu.

Crni Gruja
22-03-2008, 22:39
Neznam to za skole, ali znam da je bazen bio prije otvoren za sve koji su zeleli da se kupaju, naravno trebalo je da se plati.

supergirl
22-03-2008, 22:56
Najbolje da postoje skole plivanja,pa da ide ko god hoce.
Svi umeju da se organizuju,samo mi...