PDA

View Full Version : Rezultatima Do Cilja


Tahirovce
20-02-2008, 17:43
ČLANOVI SK ''JELENAK'' U DRŽAVNOJ REPREZENTACIJI


REZULTATIMA DO CILJA



Da je smučarski klub ''Jelenak'' iz Sjenice broj jedan u Srbiji, kada su u pitanju nordijske discipline, govori činjenica da su, od devet članova državne reprezentacije, šest upravo iz ovog kluba. Na Fis trkama u nordijskom skijanju za Kontinental i Balkanski kup, održanim proteklog vikenda u grčkom ski centru Pigadija, među sedam različitih reprezentacija, takmičila se i reprezentacija Srbije.
''U veoma oštroj konkurenciji na takmičenju u Grčkoj, naša reprezentacija je postigla solidne rezultate i mi smo zadovoljni'', kazao je za www.sjenica.com (http://www.sjenica.com) Almir Džeković, trener reprezentacije Srbije u nordijskom skijanju. Džeković je istakao da je prvog takmičarskog dana, u sprint trci na 1200 metara, Admir Hodžić osvoijo jedanaesto, Edin Hodžić petnaesto, a u ženskoj konkurenciji Belma Šmrković deseto mesto. U trci na deset kilometara, drugog dana takmičenja, Edin Hodžić je, osvojivši petnaesto mesto, obezbedio najbolji plasman među članovima naše reprezentacije. Na toj trci, Muhamed Mahmutović je zauzeo osamnaesto, Admir Hodžić devetnaesto mesto, dok je u ženskoj konkurenciji Belma Šmrković osvojila značajno šesto mesto.
Devetočlana reprezentacija Srbije je iz Grčke otputovala u Češku, gde se ovog vikenda održava Evropsko prvenstvo u bijatlonu. Sa njima je trener bijatlon reprezentacije Murat Garibović. ''Realno je očekivati da će neko od naših reprezentativaca na predstojećim takmičenjima, uspeti da obezbedi normu za učešće na Olimpijskim igrama koje će se 2010.godine održati u Vankuveru. To je cilj do koga ćemo stići upornošću i dobrim rezultatima'', rekao je Džeković.